Primăria și CLM Craiova au prins gustul ședințelor online

Municipalitatea craioveană vrea să se echipeze cu un sistem profesionist pentru videoconferințe, ca să comunice mai ușor intra și interinstituțional. A pus la bătaie circa 33.600 de lei și așteaptă, până pe 19 mai, oferte pentru achiziția echipamentului. Executivul și consilierii locali au început să participe la ședințele prin intermediul tehnologiei în timpul pandemiei și au continuat să se întâlnească virtual, mai ales pentru ședințele extraordinare, și după ridicarea restricțiilor. Din birouri, autoturism sau orice loc în care-i ”prinde” ședința, aleșii intră ”în direct” și își exprimă părerile, dar și votul, acesta din urmă fie în aplicația dedicată, fie verbal.

În mod oficial, contextul care a determinat achiziționarea produselor este ”în vederea desfășurării în condiții optime a ședințelor CLM, precum și a altor întâlniri organizate în sistem on-line, la nivelul Primăriei Municipiului Craiova”. ”Beneficiile anticipate” de către autoritatea contractantă sunt ”optimizarea procesului de organizare/desfășurare a întâlnirilor on-line”:

”Având în vedere desfășurarea în sistem on-line a unor ședinte, întâlniri la nivelul Primăriei Craiova cu diferite structuri și instituții publice, este necesară achiziția unui sistem dedicat de videoconferință. (...) Obiectivul specific la care contribuie furnizarea produselor din cadrul contractului de furnizare sistem videoconferință este de a permite procesului de comunicare să se desfășoare în orice condiții la nivelul Primăriei Municipiului Craiova”, se arată în Caietul de sarcini.

Produsele solicitate și operațiunile necesare prevăzute în contract se referă la un sistem complet videoconferință, compus din cameră duală, cu zoom optic/hibrid și recunoaștere vorbitor, microfoane și difuzoare integrate, panou de comandă/telecomandă, compatibilitate cu platforme de videoconferință: Zoom, Cisco Webex, Google Meet, Skype, ș.a., suport wi-fi și bluetooth —1 buc; monitor display touch: dimensiune min. 165 cm, tehnologie IPS, multi touch, conectivitate HDMI —1 bucată; monitor display non touch: dimensiune min. 165 cm, conectivitate HDMI — 1 buc; 1 bucată stand dublu pentru monitoare (spate în spate) sau 2 buc. stand simplu - instalare și punere in funcțiune. Beneficiarul cere pentru tot pachetul garanție de cel puțin 12 luniț, perioadă în care orice neconformitate a produselor va fi remediată gratuit.

În altă ordine de idei, consilierii opoziției i-au solicitat Executivului craiovean ca toate ședințele CLM să fie transmise public, astfel încât cetățenii să aibă acces nemijlocit la ședințele publice, fie că se desfășoară în format fizic, fie virtual. 

Adauga comentariu