Primăria Șimnicu de Sus, somată să publice pe internet proiectele, hotărârile de Consiliu Local și procesele verbale de ședință pe

Primăria Șimnicu de Sus este una dintre puținele comune din județ care nu are un website unde să fie afișate informații de interes public, conform Legii nr. 53/2003 privind transparența decizională în administrația publică. Cetățenii nu au acces la proiectele de acte normative, hotărârile de Consiliu local și procesele verbale de ședință. De altfel, declarațiile de avere și interese ale celor care conduc și lucrează în administrația locală, precum a aleșilor locali sunt inaccesibile. Pe scurt, nici vorbă de vreo informație privind activitatea primăriei și a consiliului local, care, să reamintim, fac parte din Zona Metropolitană Craiova.

Prefectura Dolj a solicitat Primăriei Șimnicu de Sus încă din 11 august 2020 să comunice motivele pentru care nu sunt afișate aceste informații de interes public, pe site-ul (inexistent) al Primariei/Consiliului local, în urma unei petiții.

Dacă vom constata că la nivelul autorităților locale din comuna Șimnicu de Sus nu au fost respectate prevederile Legii nr.52/2003 — privind transparența decizională în administrația publică, vom fi nevoiți să le aplicăm acestora sancțiunile prevăzute de lege”, se arată într-un răspuns transmis de Prefectura Dolj.  

De atunci au trecut șase luni, iar Primăria Șimnicu de Sus nu s-a sinchisit nici să transmită vreun răspuns, nici să-și creeze o pagină pe internet unde să publice informațiile publice.

În consecință, pe 11 ianuarie 2021, Prefectura Dolj transmite o nouă adresă autorității locale din Șimnic, cu solicitarea să dispună ”de îndată măsurile pentru respectarea prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică”. ”Veți informa Instituția Prefectului — Județul Dolj și petentul asupra celor constatate, măsurilor dispuse și modul de soluționare a petiților”, se arată în ultima notificare transmisă Primăriei Șimnicu de Sus.

Rămâne de văzut cât timp va mai trece până când sau dacă primarul Cosmin Dumitru se va ”deranja” să facă ce îi cere legea sau se face ”că plouă” în continuare. Și pentru că tot veni vorba de ploaie, mulți cetățeni vă roagă, pe Facebook, să le asfaltați și lor străzile. În plus, să mai treceți și pe unde s-au făcut lucrările de introducere a apei și canalizării, fiindcă s-a surpat pământul. 

Adauga comentariu