Primăria a spart gheața

Administrația locală din Craiova a declarat război poleiului (și nu numai!), după ce ziua de ieri a fost un fiasco în lupta contra fenomenului meteo. Dimineața alunecoasă de ieri a continuat cu critici din partea cetățenilor la adresa autorităților, iar după-amiaza s-a încheiat cu o scrisoare deschisă către ministrul Administrației și Internelor din partea primarului Olguța Vasilescu, cu critici la adresa ISU Dolj și IPJ Dolj. Seara i-a găsit pe toți angajații Salubrității pe străzi și trotuare, împrăștiind material antiderapant. S-au folosit și toate utilajele din dotare. A fost, cu siguranță, o noapte lungă. Însă rezultatele s-au văzut în dimineața de azi. Străzile, bulevardele, trotuarele, aleile, esplanadele erau presărate cu material antiderapant. Așa da!

Ziua de ieri a fost un fiasco. Dincolo de neînțelegerile între instituții, craiovenii au judecat ce au văzut în oraș și au taxat municipalitatea. Probabil că administrația Vasilescu va sufla și în iaurt de acum încolo, fiindcă a mai fost mustrată de cetățeni și în primul mandat după o ninsoare care a paralizat orașul. Iar edilul știe prea bine că iarna nu-i ca vara. Și, cumva, sunt convinsă că dacă ar fi putut să prevadă ce urma ieri de dimineață ar fi scos în stradă tot aparatul primăriei, ca să fie un exemplu (cât mai) bun de administrație. Pe de altă parte, mai cred că Olguța Vasilescu tot a avut un câștig. A fructificat informația că IPJ Dolj a sancționat municipalitatea pentru că nu a întreținut drumul public în Scrisoarea deschisă adresată ministrului liberal al Administrației și Internelor. Ca să se disculpe, dar mai ales să-și spună off-ul și la nivel național, public, că nu e mulțumită deloc de activitatea polițiștilor din IPJ Dolj. Că cineva nu-și face treaba, lucru pe care l-a tot spus în declarațiile sale publice. ”Polițiștii nu se văd în stradă”. Dacă tot a fost de porc și sare, le-a pus-o și Olguța pe rană. Fiindcă, nu-i așa, în război se luptă cu orice armă.  

Mai e un amănunt care cred că merită luat în calcul. În IPJ Dolj există (cel puțin) un agent de la Rutieră care-și face (prea) bine treaba. Sancționează orice e în neregulă în oraș. A dat zeci de amenzi administrației Olguța Vasilescu pentru că nu și-a îndeplinit obligațiile legale. E blamat cu regularitate pentru că o face. Dar, cu siguranță, asta nu e tot. Probabil un cumul de factori, de interese politice. De când cu guvernarea PNL-PSD, social-democrații au, la Dolj, cu acte în regulă, primăria, consiliul județean și prefectura. Au spart gheața.

Adauga comentariu