Primarul Craiovei, la bordul avionului militar IAR-Șoim: ”O, ce frumos e!”

Olguța Vasilescu l-a secondat pe ministrul Economiei, Florin Spătaru, la bordul unei aeronave IAR-99 SOIM, astăzi, cu ocazia unei vizite de lucru la Avioane Craiova. Avionul militar a impresionat-o pe primărița Craiovei. Îmbrăcată cu o ținută deux pieces, cu sacou și pantalon albi, și pantofi cu toc, odată urcată pe locul celui de-al doilea pilot, Olguța a exclamat: ”Oo, ce frumos e!”. Aeronava le-a fost prezentată celor doi de un pilot. Însă avionul nu a decolat nici cu primarul din Bănie, nici cu ministrul de Economie. Trei aparate de zbor au făcut o demonstrație în fața oficialităților la Aeroportul din Craiova.

În cadrul deplasării în județul Dolj, Florin Spătaru s-a întâlnit anterior și cu Președintele Ford România, Josephine Payne, și alți membri din conducerea companiei pentru a discuta despre soluțiile pe care industria auto le poate implementa pentru a depăși criza semiconductorilor şi dependența de materiale critice existentă în Europa, precum și despre oportunitățile pe care tranziția către electromobilitate le oferă. La uzina Ford, ministrul s-a urcat și la volanul unui autoturism produs aici.

Ford Craiova va lansa în 2023, respectiv 2024, producția a trei noi modele: Ford Transit Courier și Ford Tourneo Courier și Ford Puma complet electric.

Foto: capturi Oltenia TV/https://fb.watch/cZYNbBZHiG/

 

Adauga comentariu