Primarul de Băilești, Costel Pistrițu, a pierdut procesul cu ANI și a fost declarat incompatibil

Recursul formulat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) la hotărârea Curţii de Apel Craiova care a anulat raportul întocmit de ANI în 2015 prin care primarul din Băileşti, Costel Pistriţu, a fost declarat incompatibil, a fost admis de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Costel Pistriţu a deţinut simultan funcţia de primar şi calitatea de membru în cadrul Consiliului de Administraţie al Liceului ”Mihai Viteazu” din Băileşti în perioada 2 august 2012 - 28 martie 2013, în baza unei dispoziţii din 02.08.2012, care a avut viză de legalitate din partea Instituţiei Prefectului Judeţului Dolj. În martie 2013, primarul a solicitat compartimentului juridic din subordine să ia act de starea sa de incompatibilitate, iar documentul a primit, de asemenea, viza de legalitate a Prefecturii Dolj.

În decembrie 2015, primarul a fost găsit incompatibil de ANl, iar în martie 2016 a contestat în instanţă decizia Agenţiei. Curtea de Apel Craiova i-a respins acţiunea, decizie menţinută şi de ÎCCJ care i-a respins recursul. Ulterior, primarul Costel Pistriţu a formulat la Curtea de Apel Craiova o cerere de revizuire a hotărârii instanţei din martie 2016, iar acţiunea primarului a fost admisă de instanţă în septembrie 2019.

Judecătorii Curţii de Apel Craiova au dmis acţiunea lui Costel Pistrițu, însă, miercuri, pe 21 aprilie 2021, magistrații ÎCCJ au admis recursul ANI, decizie definitivă și irevocabilă.

Adauga comentariu