Primarul din Calafat și directorul Poliției Locale, amendați de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. O fosta angajată a poliției locale a făcut sesizare pentru hărțuire

Cei doi au fost amendați cu 1000 de lei fiecare în urma unei sesizări făcute de o fostă angajată a Poliției Locale din Calafat.

Tenora Pârjol a cerut ajutorul celor de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării în momentul în care a realizat că se afla în imposibilitatea de a-și spune adevărul.


"Am făcut sesizarea asta pentru că nu știu ce altceva să mai fac, ca sa fiu ascultată și să știe lumea că spun adevărul despre situația mea. Am fost polițist local 14 ani, acum mă trezesc cu primarul și subalternul lui, directorul Poliției Locale că fac în așa fel încât eu să iau sesatisfăcător la evaluarea psihologică. Păi 14 ani am fost bună și acum nu mai sunt? M-au dat afară în iulie anul acesta dar înainte de asta au pregătit terenul ca eu sa fiu inlaturată. M-au hărțuit pe mine și pe familia mea, m-au umilit și m-au pus în diferite situațiii, doar ca să scape de mine", a declarat Tenora Parjol.

Sesizarea fostei angajate a avut la bază faptul că era singura femeie cu fucție de execuție din cadrul Poliției Locale Calafat.
Femeia a declarat în fața celor de la Consiliul pentru Combaterea discriminării că a fost trimisă pe jos, la 40 de grade în celălalt capăt al orașului, că directorul Poliției Locale Calafat le-a spus colegelor dumneaei că nu o suportă și o să facă tot posibilul să o zboare. Tot directorul Poliției Locale Calafat i-ar fi retras femeii multe din atribuțiile pe care le ducea la îndeplinire.


"Referitor la testarea psihologică petenta declară echipei de investigație că deși a trecut de testarea psihologică din 2018 , directorul a fost cel care a solicitat, ca dumneaei să refacă testarea și chiar a intervenit la direcția pentru resuser umane ca ea să apară pe lista persoanelor care au nevoie să participe la o nouă testare...dumneaei a refăcut testarea la un cabinet privat de psihologie, altul decât cel la care s-au dus colegii dumneaei...Faptele sesizate reprezintă discriminare și hărțuire în conformitate cu art 2(1) coroborat cu art 2(5), art 7 a din OG 137/2000..Colegiul Director hotărăște sanctionarea UAT Municipiul Calafat, prin primarul în funcție cu 1000 de lei și sancționarea reclamatului P.M. CU 1000 DE LEI", se comunica in decizia celor de la CNCD transmisa in urma cu patru zile.


Primarul din Calafat susține că încă nu i s-a adus la cunoștiință decizia celor de la CNCD și că dacă a fost sancționat va contesta decizia.


"Sunt încă în litigiu cu Primăria. Sunt în șomaj din Iulie. Sunt o mamă singură, cu un copl minor. Am rate și pentru că nu îmi ajung banii mi-am restras copilul de la pregătiri și de la orice alte activități extra scolare la care era înscris. Cum mă descurc numai Dumnezeu știe", a mai adaugat fosta angajata.

Adauga comentariu