"Primăvara asta se poartă votul". Altfel de mesaje pentru încurajarea craiovenilor să iasă la vot. Adevărate campanii de îndemn s-au pornit la nivelul orașului

"Primăvara asta se poartă votul" sau "Ieși la vot ca să nu ieși în stradă" sunt doar două dintre mesajele care circulă în Craiova în această perioadă premergătoare alegerilor europarlamentare.  

Unul dintre mesajele de conștientizare și îndemn la vot este afisat în unul dintre saloanele de înfrumusețare de pe strada Romul din Craiova. Afișul special construit pentru astfel de locații a strârnit reacții din parte clienților salonului.

"Am acceptat să afișam acest mesaj în interiorul salonului nostru tocmai pentru că îndeamnă la vot și nu face referire la niciun partid politic. Încurajăm această practică, iar afișul nostru de pe ușa interioară a stărnit reacții bune din partea clinților noștri, în sensul că toți îl apreciază și înțeleg mesajul", a declarat reprezentanta salonului de infrumusetare.


O încurajare de a ieși la vot pe 26 mai vine și din partea tinerilor din Consiliul Județean al Evilor Dolj. Aceștia afișează periodic poze purtând în mâini diferite mesaje motivaționale pentru a determina craiovenii să iasă la vot.


"Protestul pașnic reprezintă un drept democratic al cetățeanului de a-și manifesta nemulțumirea față de nedreptățile întâmpinate în comunitate la nivel local, național sau internațional. Istoria ne-a demonstrat, însă, că măsurile preventive sunt mai eficiente decât cele curative, iar cea mai bună dintre acestea este participarea la vot. Astfel, poți alege liber cine să îți reprezinte interesele și să lupte pentru satisfacerea nevoilor tale", motiveaza reprezentantii Consiliului Elevilor.


Adauga comentariu