Primele lupte din bătălia pentru Primăria Craiova. Faza atacurilor pe rețelele de socializare. Giugea se contrează cu Genoiu, în timp ce Stroe se crede cea mai bună variantă pentru Craiova

Bătălia pentru Primăria Craiovei a inceput de ceva timp, iar acum se dau și primele lupte între cei care-și doresc fotoliul de primar.

Printre ei, actualul primar Mihail Genoiu, fostul prefect Nicolae Giugea și deputatul de Dolj, Ionuț Stroe. Cei trei au început luptele pe rețelele de socializare, cu texte deloc subtile, ci mai degrabă tăioase și ironice.


Primul care a ieșit la atac a fost deputatul și fostul prefect al Doljului, Nicolae Giugea. Acesta scria în urmă cu câteva ore un text amplu despre statutul actualului primar și despre faptul că ar fi coordonat precum o marionetă de "șefa" lui Lia Olguța Vasilescu.


"Mihail Genoiu și-a amintit că este primarul Craiovei și, de ceva timp, încearcă să le aducă aminte asta și craiovenilor. Pentru că, în momentul de față, dacă întrebi 10 craioveni, cei mai mulți nu au auzit de primarul orașului. De aceea, Genoiu și-a modificat pagina de fb adăugând și funcția. Mai mult, Mihail Genoiu a început să meargă prin oraș și să afle lucruri de care nu a avut habar până acum. Pare că el nu a trăit până acum în Craiova și nici nu știe ce s-a întâmplat în orașul pe care el îl conduce de aproape 4 ani. Acum a aflat că statuia de la intrarea în Parcul Romanescu arată jalnic. I-am atras atenția în legătură cu acest subiect din aprilie 2018. Pe vremea aceea Genoiu dormea în scaunul de primar, sau nu primise încă undă verde de la șefa lui (Lia Olguța Vasilescu) să se trezească. Acum a primit voie să se arate în lume și a descoperit că orașul arată rău", a punctat deputatul PNL..

 


Actualul primar Mihail Genoiu nu s-a dat însă la o parte de la texte ironice și atacuri directe.


"Un fost primar comunist, fost prefect, actualmente deputat cu pretenții de primar la Craiova a reușit să citească strategia pentru dezvoltarea orașului pe următorii ani și investițiile pe care le avem în derulare (documente publice). Și ca să puncteze pentru competiția internă la care este supusă persoana dumnealui pentru o eventuală candidatură, merge prin Craiova acolo unde Primăria urmează să demareze aceste investiții și le promite oamenilor că le va asfalta străzi, că va introduce apă și canalizare, că va face și va drege. Ce nu îi spune nimeni și nici nu are de unde să știe, pentru că va fi un veșnic potențial candidat, este că se află cu mult în urma noastră, iar de la vorbe la fapte sunt multe luni de muncă asiduă.....Candidat fără succes în mai multe rânduri pentru funcții precum Președinte al Consiliului Județean sau Senator, a reușit să prindă un loc doar când a fost pus de partid pe listă. Când a candidat uninominal nu a fost niciodată ales. Iar acum se visează Primar....mi-am schimbat numele paginii pentru că eu sunt Primarul Craiovei, funcție la care el doar visează și o să rămână cu visele...", a ripostat imediat Genoiu.


Din urmă, dar ceva mai delicat vine deputatul PNL Ionuț Stroe, care se crede cea mai bună variantă pentru Primăria Craiova.


"Colegul și amicul meu, Adrian Claudiu Prisnel, parlamentar USR, a propus recent o idee pe care o susțin de mai multă vreme. Am spus-o de mult, pe contul meu de FB, în emisiuni în care am participat și declarații publice: trebuie să găsim o formulă comună pentru un candidat al opoziței la Craiova. Alegerile într-un singur tur ne obligă. Este singura soluție realistă ca să putem alunga PSD. Și consider că avem mult mai multe lucruri care ne apropie decât ne despart. Voi încerca să îi conving, în următoarele luni, atât pe colegii din PNL, cât și pe cei din celelalte partide de opoziție, că sunt cea mai bună soluție de candidat la primăria Craiova. Sunt mereu deschis la idei bune și cred că putem face o echipă unită pentru Craiova", a scris deputatul pe pagina sa de socializare.


Suntem curioși care este următorul nivel al bătăliei, dacă acum suntem la atacuri puerile.

Adauga comentariu