Problema mirosului de la depozitul de gunoi ar trebui să devină istorie de săptămâna viitoare. Agenția de Mediu va emite autorizația pentru Celula C6

La începutul săptămânii viitoare se va elibera autorizația  care le va permite celor de la Eco Sud să utilizeze celula C6 a depozitului.  De luni de zile s-a discutat despre faptul că celula C5 a fost umplută la capacitate maximă, iar depozitul are dificultăți în a prelua întreaga cantitate de gunoi care trebuia depozitată. Dovada o reprezintă și faptul că, în urma controlului efectuat de Garda Națională de Mediu, comisarii au descoperit că nu fuseseră respectate prevederile autorizației care interzice depozitarea pe celule deja închise. Astfel, deasupra celulelor cu depozitare sistată s-a găsit gunoi proaspăt depus.

La vremea respectivă au fost identificate 19 nereguli, iar Eco Sud a fost amendată cu 100.000 de lei. În plus, i s-a condiționat eliberarea autorizației integrate de mediu pentru celula C6 de rezolvarea neregulilor. Din mai și până acum, aceste probleme au fost rezolvate pe rând, chiar dacă, o lungă perioadă de timp, mirosul pestilențial a creat disconfort în aproape tot orașul. Zilele trecute, un control în teren al comisarilor Gărzii de Mediu Dolj a identificat rezolvarea neregulilor și a înștiințat Agenția Județeană de Mediu.

“Am luat la cunoștință îndeplinirea prevederilor impuse de Garda Națională de Mediu și, în acest moment, nu mai există niciun motiv pentru care autorizația intergrată de mediu să nu se elibereze. Aceasta urmează a fi emisă săptămâna viitoare, iar exploatare celulei C6 se va putea realiza. ”, a declarat Monica Mateescu, directoarea Agenției Județene de Mediu Dolj.

Reprezentanții Eco Sud au realizat și un studiu de închidere a celulelor C2, C3, C4 și C5 pe care l-au depus la Agenție, doar că pentru avizare au nevoie de eliberarea certificatului de urbanism din partea Primăriei Craiova.

 

Adauga comentariu