Proiectantul Promenada Mall reface a cincea oară Memoriul pentru obținerea acordului de mediu în vederea începerii lucrărilor

Compania NEPI Rockcastle așteaptă autorizațiile pentru construirea centrului comercial Promenada Mall și a drumului public care deservește zona pentru ca apoi să demareze, în cel mai scurt timp, lucrările de construcție. Terenul, cumpărat prin firma General Building Management, este în suprafață totală de 217.482 mp, iar pe el sunt în curs de avizare patru documentații de autorizare cu certificate de urbanism diferite, dar coordonate din punct de vedere al spațiilor verzi astfel încât să se asigure suprafața minimă aprobată prin PUZ.

Proiectantul, HB Design Team Arhitectură, Construcții Mobilier SRL din București a depus, ieri, pentru a cincea oară, la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Dolj Memoriul, refăcut, prin care solicită obținerea acordului de mediu pentru o parte a proiectului, cel care prevede ”accese auto și pietonale, drumuri de incintă și platforme de parcare, platformă de deșeuri acoperită, adăpost acoperit cărucioare, construcții edilitare, post trafo, rezervă PSI, împrejmuire teren, reclame luminoase, totem, semnalistică parcare”. 

Conform documentației depuse la APM Dolj, valoare estimată a acestei părți a investiției se ridică la 19.200.000 lei. Perioada de implementare pe care proiectantul și-o dorește este noiembrie 2021 - noiembrie 2023:

”Proiectul respectă destinația din PUZ, aprobat cu HCL 350/2013, emis de Primăria Municipiului Craiova - zonă mixtă locuință și dotări complementare parțiale, parcuri comerciale, servicii de comerț, parțial spații verzi, parcuri urbane, parțial accese. Pe terenul adiacent, dispus pe latura de est a amplasamentului studiat, se va realiza ulterior o construcție cu funcțiunea „magazin bricolaj". Terenul este liber de constructii la momentul elaborării prezentei documentații și nu face obiectul obținerii avizului. În ceea ce privește proiectele planificate, pe baza informațiilor publice disponibile la acest moment, în zona analizată se vor derula urmatoarelel proiecte: Proiect "Construire magazin de bricolaj propus a fi dispus pe latura de est a amplasamentului studiat. - Proiect "Construire drum de legatura (infrastructură, suprastructură, amenajări spații verzi și instalații pluviale și electrice aferente) Calea Severinului - str Brestei de la intersecția Calea Severinului - Bulevardul Tineretului OM Ia intersecția str. Brestei — str. Raului"). 

Întregul proiect propune construirea unui complex comercial, de tip „mall" cu galerii comerciale, spații de alimentație publică și cinematograf, având regimul de înălțime Parter plus Etaj parțial, cu spatiile anexe aferente și spatii de parcare, cu reclame independente și fațade publicitare luminoase. În partea de Nord a lotului se va amenaja ulterior o pasarelă pietonală care va facilita accesul din Calea Severinului, până Ia nivelul etajului clădirii. În vecinatatea imediată există preponderent unități de locuire, individuale și colective, dar si o zonă comercială, dispusă în partea de Sud-Est. În est se va ridica și magazinul de Bricolaj Dedeman, dar și drumul de legătură dintre Calea Severinului și Str. Brestei.

Promenada din Craiova va avea o suprafață de circa 75.000 metri pătrați închiriabili, cu o capacitate de peste 150 de magazine de îmbrăcăminte, încălțăminte, înfrumusețare, sport, tehnologie, home&deco, jucării și produse pentru copii, servicii, restaurante și cafenele. Proiectul de retail este situat în vecinătatea celui mai mare cartier rezidențial, Craiovita Paradise, un proiect care îi aparține patronului FCU, Adrian Mititelu. 

În altă ordine de idei, din memoriul depus la APM Dolj, reiese că odată cu implementarea Proiectului privind accesul auto pentru promenada Mall ”se estimează o ușoară creștere a cantităților de emisii de particule în suspensie PM10 cu aproximativ 0,00023 tone/an și a oxizilor de azot (NOx) cu aproximativ 0,0036 tone/an ceea ce reprezintă o creștere medie anuală de aproximativ 0,001% a emisiilor de PM10/NOx la nivelul municipiului Craiova”, datele fiind preluate din Planul de calitate a aerului in Municipiul Craiova, perioada 2020-2024:

”Astfel, pe baza acestor considerente și având în vedere faptul că prin reconfigurarea elementelor geometrice ale intersecțiilor semaforizate, optimizarea diagramelor de semfoarizare și realizarea sensurilor giratorii pentru accesele Ia dezvoltare permit o distribuție uniformă a fluxurilor de trafic atrase și generate, construirea drumului de legătură Calea Severinului - str Brestei de Ia intersectia Calea Severinului - Bulevardul Tineretului OM Ia intersectia str. Brestei — str.Raului, cât și dezvoltarea întregului proiect va avea un impact negativ nesemnificativ asupra factorului de mediu”. 

 

Adauga comentariu