Proiectil exploziv de război, descoperit în timpul unor lucrări la rețeaua de apă, în apropierea Centrului Multifuncțional

Un proiectil exploziv din timpul conflictelor armate din România a fost descoperit de angajații Companiei de Apă Oltenia, marți seara, în timpul lucrărilor de înlocuire a unei conducte de apă, pe Strada ”Emil Racoviță” din Craiova, în apropierea Centrului Multifuncțional. 

Echipa specializată în misiuni de asanare pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Oltenia” al Județului Dolj a fost solicitată să intervină pentru ridicarea muniției. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dolj, Florin Cocoșilă, proiectilul exploziv găsit de muncitori avea 77 mm. Acesta era acoperit cu un start de rugină, motiv pentru care nu s-a putut determina perioada exactă din care provenea. Muniția a fost transportată în condiții de siguranță în vederea distrugerii.

Pompierii reamintesc că, în cazul descoperirii de muniție, aceasta nu trebuie atinsă, lovită sau mutată din locul în care a fost găsită, componentele nu trebuiesc demontate, ridicate și transporte și depozitate în locuințe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi. În acest caz, trebuie anunțat ISU sau Poliția prin telefonul de urgeță 112, pentru a interveni în vederea ridicării și neutralizării acestor elemente. 

Fotografie ilustrativă

 

 

Adauga comentariu