Proprietarul unui autotren care s-a răsturnat lângă Podari caută vinovatul de producerea evenimentului și oferă RECOMPENSĂ pentru o înregistrare video

Proprietarii unui autotren care a fost implicat, marți, 6 octombrie a.c., la ora 15:07, într-un accident rutier pe DN 56, Craiova-Calafat, în zona localității Podari, vor să afle cine a fost de vină pentru producerea evenimentului. Reprezentantul firmei care îl deține susține că șoferul ar fi încercat să evite un alt conducător auto care a făcut o manevră iresponsabilă și s-a răsturnat. Nimeni nu a fost rănit, însă vehiculul a fost serios avariat. Polițiștii de la fața locului au precizat că, din primele cercetări, ar fi fost vorba de o neadaptare a vitezei la condițiile de pe carosabil, șoferul autotrenului fiind sancționat cu avertisment. 

Conform informațiilor IPJ Dolj,” la volan se afla un bărbat de 67 de ani, din Buzău, care conducea un autotren cap tractor și remorcă pe DN 56, din direcția Radovan către Craiova, care pe raza localității Podari nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum, a pierdut controlul volanului și a părăsit partea carosabilă, răsturnându-se cu vehiculul.
În urma evenimentului rutier au rezultat doar pagube materiale. Cel în cauză a fost sancționat conform OUG 195/2002
”.

Directorul firmei, Angel Tohăneanu, din Buzău, care deține tir-ul, susține că ceva a intervenit brusc pe sensul de mers al autotrenului. ”Șoferul a declarat că i-a venit un autoturism pe contrasens. Urmele de frânare spun totul. În acea curbă lină autotrenul avea o viteză redusă. Deși era în afara localității și are voie cu 90 km la oră. Aceea nu este o curbă în care să ieși din decor pur și simplu, din cauza unei viteze de aproximativ 70 km la oră. Ce viteză să ai dacă un nebun vine pe contrasens, în depășire ilegală, tăind linia continuă?”, a explicat acesta, pentru Ziarul de Craiova. Proprietarul mai spune că doar datorită conducătorului tir-ului, care a reacționat, nu s-a întâmplat o tragedie: ”Din fericire, acel inconștient e în viață datorită manevrei șoferului nostru, care a reușit să evite o tragedie umană, dar acest lucru ne-a distrus autocamionul și remorca. Cel care a determinat acest accident și-a văzut nestingherit de drum. Chiar dacă nu avem imagini, înregistrările noastre GPS confirmă versiunea pe care o avem”. 

Autotrenul a fost repus pe drum ieri, 7 octombrie, și și-a putut continua cursa către Făurei, unde trebuia să ajungă cu încărcătura de baloți de paie. Angel Tohăneanu susține, însă, că pagubele constatate sunt destul de mari și că, cel mai probabil, vagonul va fi casat. Directorul firmei și-a propus să-l găsească pe șoferul care ar fi cauzat accidentul și a apelat la rețelele de socializare, în speranța că cineva are o înregistrare din trafic. Mai mult, spune că oferă și recompensă. Dacă îl va găsi pe șoferul responsabil de accident, bărbatul va face plângere penală pentru a-și recupera paguba. ”Oamenii trebuie să răspundă pentru faptele lor ilegale. Cel care a determinat acest accident si-a văzut nestingherit de drum! (...) Dacă cineva are filmări din trafic din timpul acestui accident este rugat să mă contacteze în privat, prin mesaj. SE OFERĂ RECOMPENSĂ!!” a scris Angel Tohăneanu pe grupurile dedicate traficului auto din Dolj. 

Mulțumim pentru promptitudinea organelor de poliție venite la fața locului și chiar dacă versiunea noastră este diferită de ceea ce au constatat dumnealor, înca de cum au ajuns la locul accidentului ne-au sprijinit cu informații prin telefon, fotografii și chiar o înregistrare video, pentru a ne da seama de ceea ce s-a intamplat acolo. Au dat dovadă de profesionalism și transparență", a mai spus Angel Tohăneanu, pentru Ziarul de Craiova.

Adauga comentariu