Protest spontan în centrul Craiovei. Sub sigla #Rezist, cu steaguri și pancarte, oamenii demonstrează împotriva votului Curții Constituționale de revocare a Laurei Codruța Kovesi

Sunt aproximativ 30 de craioveni care se află în acest moment în Piața Mihai Viteazul, dar continuă să se adune. Cu pancarte pe care au scris "Guvern de hoți și de mafioți", cu bannere #Rezist, protestatarii se opun deciziei de astăzi a CCR care a votat cu 6 voturi la 3 revocarea din funcție a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. Astfel, magistrații Curții au considerat că există conflict între puteri după ce ministrul Justiției, Tudorel Toader, a cerut revocarea din funcție, dar președintele Klaus Johannis a refuzat să semneze un decret de revocare.

Președintele urmează să emită decretul de revocare din funcție”, apreciază CCR, conform unui comunicat de presă emis astăzi, după anunțarea deciziei potrivit căruia a existat conflict instituțional între Guvern și Președinte.

„Președintele nu are o putere discreționară proprie în cazul procedurii de revocare(…) Ministrul Justiției are rol central în procedura de revocare”, mai spune CCR.

Adauga comentariu