PSD Dolj mai pierde doi primari: în Valea Stanciului, pentru o condamnare la închisoare, la Terpezița, pentru incompatibilitate

Ovidiu Ionel Gîngioveanu, primarului comunei Valea Stanciului, și Constantin Popa, cel al localității Terpezița, au rămas oficial fără mandate. Prefectura Dolj a emis, astăzi, ordinele privind constatarea încetării mandatelor celor doi. Cei doi câștigaseră noi mandate din postura de candidați ai PSD Dolj.

Ionel Gîngioveanu a condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice și are un termen de de încercare de patru ani. 

În cel de-al doilea caz, Constantin Popa și-a pierdut mandatul întrucât nu a renunțat la calitatea de membru al Întreprinderii Familiale Popa E. Constantin înainte de a fi numit sau ales în funcția de primar.

Ordinele emisie de prefectul județului Dolj pot fi contestate în termen de 10 zile de la comunicare. 

Remintim că și primarul localității Filiași, Costeluș Cheorghe Ilie, a fost declarat definitiv incompatibil a doua zi de la preluarea mandatului de dil. În cazul lui, nu a fost încă emis ordinul de încetare înainte de termen a mandatului încetarea înainte de termen a mandatului

Adauga comentariu