PSD Dolj, scrisoare deschisă către PNL Dolj: ”Nu aveți căderea, nici morală și nici legală, de a lua cuiva dreptul de a candida”

Vestea că primarul comunei Ișalnița, Ovidiu Flori, declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI), a pierdut în instanță dreptul de a candida pentru un nou mandat a stârnit reacții puternice în rândul susținătorilor și a social-democraților doljeni. La Ișalnița, oamenii au protestat în fața primăriei, cu pancarte, în scop de susținere, iar pesediștii au invocat dreptul oamenilor ”să îl aleagă pe cel mai bun dintre candidați”, dar și spețe similare, din țară, în care contestațiile celor declarați incompatibili au fost admse.

PNL Dolj a anunțat, marți, că Judecătoria Craiova a admis contestaţia depusă de PNL Dolj şi a respins dosarul de candidatură al lui Flori Ovidiu Aurelian la funcţia de primar al comunei Işalniţa, din partea PSD. De asemenea, instanţa a anulat Hotărârea nr. 3/09.08.2020 a Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 62 Işalniţa, care a respins contestaţia PNL Dolj, acceptând astfel candidatura lui Flori Ovidiu Aurelian. 

Azi, la prima oră, PSD Dolj a luat poziție și a trimis o Scrisoare deschisă peneliștilor din județ. 

Domnilor liberali, o competiție electorală dreaptă se câștigă pe teren, pentru că oamenii au dreptul să îl aleagă pe cel mai bun dintre candidați. Într-o țară cu o democrație consolidată, alegerile libere nu se câștigă în sala de judecată”, se arată în primele rânduri ale comunicării transmise de PSD Dolj.

Am mai văzut acest film

Social-democrații subliniează în scrisoare că, ”lui Klaus Iohannis, declarat de ANI incompatibil, instanța îi admitea contestația, iar altor primari nu

Azi istoria se repetă, și în alte județe, Arad, Argeș, în localitatea Buftea (vezi cazul candidaților liberali Farcașiu Florin, Purcaru Gheorghe, Socol Gheorghe) instanțele resping contestațiile la adresa candidaților liberali și sunt lăsați să candideze, iar la Dolj, candidaților PSD li se ia acest drept.

Știți foarte bine că deciziile ANI și ale instanțelor de judecată nu le-au interzis dreptul să candideze, și nu aveți căderea, nici morală și nici legală, de a lua cuiva dreptul de a candida .

Opriți-vă din aceste jocuri murdare!!!

Exemplu este dat și președintele PNL Dolj, Ștefan Stoica, care ”a trecut prin aceeași situație, și după ce instanța l-a declarat definitiv incompatibil, a mai stat 1 an, o lună și patru zile, în Parlamentul României, până când decizia definitiva și irevocabila a Înaltei Curți de Casație si Justiție să fie pusă în aplicare, doar pentru că se ruga de parlamentari și conducerea Camerei Deputaților să nu pună pe ordinea de zi eliberarea sa din funcție. Cum se face că toate instanțele din țară au respins acest tip de contestații, și doar la Dolj au fost admise? Se judecă după alte legi la Dolj?”, se ma arată în Scrisoarea publică a PD Dolj.

PSD DOLJ mai anunță că nu contestă candidatura candidatului PNL Dolj la Primăria comunei Sălcuța, care are, de asemenea, o decizie judecătorească de închisoare cu suspendare, ”tocmai pentru că noi respectăm dreptul cetățenilor de a-și alege edilul”.

Dreptate sau legalitate?

În timp ce PSD Dolj vorbește despre dreptul oamenilor de a-și alege primarul, PNL Dolj le cere social-democaților respectarea legii. Peneliștii le-au solicitat public pesediștilor ”să nu desemneze pentru funcţiile de primar sau consilier local persoane care se află în perioada de interdicţie ca urmare a deciziilor ICCJ, decizii definitive de incompatibilitate/conflict de interese”. PSD Dolj mai are cinci astfel de spețe:


1. Adam Atanasie - fost primar al comunei Goieşti, incompatibil, potrivit Deciziei ICCJ 788/12.02.2020; 

2. Dică Dan Viorel - fost primar al comunei Pieleşti, incompatibil, potrivit deciziei ICCJ 4729/15.10.2019

3. Dincă Dumitru - fost primar al comunei Drăgoteşti, incompatibil, potrivit Deciziei ICCJ 1709/28.03.2019;

4. Giurcă Eugen - fost primar al comunei Sălcuţa, incompatibil, potrivit Deciziei ICCJ 1652/27.03.2019;

5. Vintilă Marin - fost primar al comunei Poiana Mare, aflat în conflict de interese, potrivit Deciziei ICCJ 6340/11.12.2019

Foto: capturi video Baubau.ro


 

Adauga comentariu