PSD E DE VINĂ PENTRU PNL

În țara în care orice meșter are replica „apoi, domnu' dragă, nu știu cine o lucrat aici, da' ăla n-o fo' meșter bun”, nu e de mirare că orice partid vine la putere dă vina pe „greaua moștenire a guvernării anterioare”.

Toți ar vrea să facă treabă, dar nu pot, pentru că ăia de dinainte au lăsat prăpăd. Toți sunt ca niște zugravi care nu știu cum să-i mai spurce pe ăia care au lucrat înainte la apartamentul România.

„Dragi români, noi am vrea să reparăm Dacia asta, dar mecanicii de dinainte n-au suflat în jiglere și nu știm dacă se mai poate face ceva.”

Apoi, vin ceilalți la putere și zic: „Dragi români, noi am vrea să reparăm buda asta, dar instalatorii care au lucrat înainte la ea au înfundat-o. Practic, suntem în rahat până în gât!”

Uitați-vă la androidul de la Cotroceni, care de o vreme e blocat pe „PSD e de vină.” O fi PSD de vină pentru multe, dar domnul președinte se comportă ca un ginecolog care, aflat în fața obiectului muncii, se plânge că medicul de dinainte n-a făcut treabă bună. Și repetă asta la nesfârșit: „Domne', eu vreau s-o fac să funcționeze, dar ăla de dinainte și-a bătut joc de instalație!”

PNL e la guvernare de un an, dar tot PSD e de vină pentru toate. PSD e de vină pentru pandemie, că s-a aflat că chinezul ăla care a mâncat liliacul e PSD-ist. PSD e de vină pentru că pandemia a ajuns și în România. PNL a încercat să oprească virusul la intrarea în țară, dar un nenorocit de PSD-ist a trecut granița fraudulos, cu Covid-ul în paporniță.

PSD e de vină pentru toate șmenurile pe care le-au făcut „băieții deștepți” ai stării de urgență. PSD e de vină pentru că PNL a pus cunoștințe sau rude în funcții publice, după preluarea guvernării.

Citez dintr-o analiză din iunie, de pe g4media.ro: „Guvernul Orban a depus jurământul de învestire în 4 noiembrie 2019, iar de-atunci miniștrii liberali au ratat de puține ori ocazia de a denunța public sistemul de „pile și nepotisme” care funcționa în Executivul condus de premierii PSD.

Doar că, la scurt timp de la „depesedizarea” instituțiilor, liberalii și-au numit propriile cunoștințe sau rude în funcții publice, după modelul celor de la PSD. Spre exemplu, este cazul Educației, unde ministrul Monica Anisie a schimbat, doar în primele două luni de mandat, jumătate din șefii inspectoratelor școlare județene.”

Apropo de asta, PSD e de vină și pentru ancheta de pe recorder.ro, din care aflăm cum un profesionist a fost schimbat de la conducerea Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș cu un membru PNL.

Citez din articol: „Ovidiu Ianculescu este inginer și, la numai 36 de ani, a ajuns directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș, o instituție cu peste 400 de angajați, care gestionează infrastructura de apă din șase județe.

Nu a fost niciodată membru al unui partid politic și și-a câștigat funcția exclusiv pe baza pregătirii profesionale: a terminat o facultatea de construcții hidrotehnice, a condus șantiere și a dat un concurs pentru care a fost nevoit să stăpânească o bibliografie stufoasă și sute de pagini de legislație.

La începutul acestui an, după ce conducerea Apelor Române a fost preluată de liberalul Ervin Molnar, Ianculescu s-a trezit cu trimișii acestuia în birou: i s-a pus în față o coală albă și i s-a cerut să-și dea demisia pentru că postul său era promis unui membru PNL. Ovidiu Ianculescu s-a consultat cu colegii mai bătrâni și cu un avocat, dar toți i-au spus același lucru: „Copile, astea sunt vremurile. Nu te pune cu partidul aflat la putere, că te vor face praf”. Așa că și-a dat demisia.”

PSD e de vină și pentru că domnul Ludovic Orban nu mai știa pe unde să urle că: „Gata cu sistemul de pile, cunoștințe și relații! Vom promova meritocrația în instituțiile publice!” Vedem, domnule Orban, o promovați de rupeți. Dar înțelegem, nu puteți pune profesioniști în funcții publice din cauza PSD-ului, așa-i?

PSD e de vină și pentru că un proaspăt numit secretar de stat la Ministerul Sănătății e un PNL-ist dintr-un dosar mușamalizat de DNA.

Citez de pe libertatea.ro: „Fost asociat al firmei medicale VFI Medica, Ciprian Bogdan a primit, cu o lună și jumătate înainte să fie numit manager al Spitalului Județean din Timișoara, o mașină de 100.000 de euro de la partenerul de afaceri, după ce acesta câștigase contracte cu spitalul.

DNA clasa cazul și spunea că nu poate fi vreo legătură, fiindcă cele două evenimente s-au petrecut „cu mai mult de un an înainte de data numirii acestuia în funcția de manager”. Apoi, întrebați de Libertatea cum de amestecă datele, procurorii au afirmat că „e doar o eroare materială, care nu influențează soluția dispusă”.

Ciprian Bogdan este vicepreședinte PNL Timiș și tocmai a fost numit secretar de stat în Ministerul Sănătății. PSD e de vină și pentru asta, cum e de vină și pentru primarul din Mogoșești Siret, care a recunoscut că a făcut sex cu două minore în sediul Primăriei și a fost susținut de PNL pentru un nou mandat. Pe care l-a și câștigat.

PSD e de vină pentru toate. Chiar și pentru ipocrizia din PNL.

Adauga comentariu