Purtarea medicilor și asistentelor din spitalele subordonate Primăriei Craiova va fi evaluată de pacienți. Olguța Vasilescu: ”Au salarii mai mult decât decente, să-și facă datoria!”

Curățenia, mâncarea, dar și conduita și implicarea personalului medical din spitalele subordonate municipalității craiovene vor fi apreciate de beneficiarii direcți ai serviciilor - pacienții. Edilul Olguța Vasilescu a anunțat că, din această lună, în fiecare dintre cele trei unității medicale care aparțin Primăriei Craiova aceștia vor primi, la internare, câte un formular în acest sens. Întrebările vor fi în legătură cu hrana primită, condițiile din spital și salon, dar și despre relația medic/asistent și pacient. Asta pentru că, susține Olguța Vasilescu, salariile lor sunt ”mai mult decât decente”, iar actul medical și respectul pentru pacienți trebuie să fie pe măsură. De altfel, primarul a explicat că i-au fost relatate de către ”prieteni și cunoștințe” mai multe situații legate de modul în care au fost tratați de personalul medical.   

Am fost persoana care s-a implicat cel mai mult în apariția Legii 153, care asigură pentru medici și asistente salarii foarte atractive, tocmai din această cauză, că am făcut foarte multe investiții în spitalele noastre și că am asigurat salarii mai mult decât decente personalului medical, credem că a venit momentul să solicităm personalului medical să-și facă datoria la cel mai înalt standard”, a afirmat Olguța Vasilescu, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

În această perioadă de pandemie am avut mulți prieteni, multe cunoștințe care au fost internate în spitalele noastre, din păcate nu de la toți am auzit cuvinte bune, nu pentru dotarea spitalelor, ci pentru modul în care, uneori, au fost tratați de personalul medical. Este motivul pentru care am decis ca începând din luna februarie să testăm satisfația pacienților care sunt internați în spitalele noastre. Avem această cutie destinată unor chestionare pe care le vor primi pacienții la internarea în spitalele noastre, le vor avea la dispoziție pe toată perioada internării, iar la externare vor trebui ca aceste chestionare completate să fie introduse în această cutie. La ea nu are acces decât reprezentantul primarului în Consiliul de Administrație al spitalului. După ce vom vedea care este feedback-ul vom ști și noi ce mai avem de îmbunătățit și, mai mult decât atât, va conta foarte mult în ceea ce privește evaluare personalului medical, care se face de fiecare dată la începutul anului următor și, bineînțeles, la evaluarea managerilor instituțiilor noastre”, a explicat primarul Craiovei.

Chestionarul, care va fi completat anonim, adică nu va conține alte date personale decât localitatea și sexul pacinetului, va fi obligatoriu înmânat pacineților internați în spitalele Filantropia, Boli Infecțioase și cel de Neuropsihiatrie și avea următoarele întrebări:

1. Când v-a fost predat chestionarul de feddback al pacientului? 

 2. Sunteți mulțumit de ambientul spitalului și condițiile de cazare care v-au fost puse la dispoziție?

 3. Sunteți mulțumit de calitatea și serviciul de distribuire a hranei?

 4. Curățenia salonului și a spațiilor aferente acestuia au fost corespunzătoare? 

 5. Sunteți mulțumit de conduita și implicarea asistentelor medicale?

 6. Sunteți mulțumit de conduita și implicarea medicului?

 7. Vi s-a solicitat să cumpărați medicamente sau alte obiecte sanitare din afara spitalului; dacă da, care au fost acelea? 

”De ce am simțit nevoia să completăm această întrebare? Pentru că am auzit că se cer medicamente, seringi și tot felul de obiecte sanitare din afara spitalului și când am întrebat la spital de ce se întâmplă acest lucru mi s-a spus că nu este finalizată licitația. Vreau să mă asigur și eu dacă într-adevăr nu este finalizată vreo licitație sau, pur și simplu, se întâmplă aceste lucruri fără niciun motiv”, a mai explicat Olguța Vasilescu.

Chestionarul se încheie cu o rubrică pentru sugestii și propuneri.

”Aceste chestionare sunt anonime, poate că sunt persoane care se internează frecvent în spitalele noastre și nu vrem ca mai târziu să primească reproșuri de la personalul medical. Le solicităm doar localitatea de domiciliu și sexul. Îi rog pe toți cetățenii craioveni și nu numai, pentru că primim foarte mulți din afara orașului, să folosească această cutie și să aibă toată siguranța că va fi apărată persoana lor, că este anonim chestionarul, și că el va ajunge doar la reprezentantul primarului”, a mai detaliat edilul.

Adauga comentariu