RAADFPFL a cumpărat două loturi de pietricele colorate, din Timișoara și Craiova. Marea pietruire decorativă continuă

RAADPFL Craiova a atribuit, astăzi, contractele pe acordul cadru pentru achiziționarea de piatră spartă decorativă, o achiziție pe care Regia a estimat-o la circa 100.000 de euro. Contractul a fost împărțit în două loturi, iar valoarea lor totală a fost estimată între 44.200 lei și 403.000 lei, fără TVA. Un lot a fost scos la licitație pentru piatra decorativă în 8 culori (verde deschis, galben, albastru deschis, mov, albastru inchis, portocaliu, caramiziu/maro, rosu), cu garanția culorii de minim 6 luni de la livrare, pentru utilizarea pietrelor in mediu exterior, iar cel de-al doilea lot pentru pietre de culoare albă și bej. Firmele interesate au putut depune oferte până pe 29 septembrie, iar astăzi s-a făcut atribuirea contractelor.

Primul lot – 8 culori - a fost atribuit firmei EVIDECOR Company, din Timișoara, în vreme ce lotul 2 – două culori - a fost atribuit societății PRO NSD GROUP, din Craiova. 

În oraș, angajații RAADPFL Craiova continuă activitățile de amenajarea a spațiilor verzi cu piatră decorativă colorată. Azi decorau, cu piatră portocalie, scuarurile de pe Str. Unirii, în zona Medicina Veche. Potrivit reprezentanților Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ Craiova, până acum s-au folosit pietre colorate pe Calea București, în zona SIF (porțiunea dintre Calea Severinului și Strada Toporași) și la intersecția Bulevardului 1 Mai cu Bulevardul Nicolae Romanescu. Piatra decorativă a fost utilizată și la diverse aranjamente în Parcul Nicolae Romanescu, în Grădina Botanică, dar și în zona Centrului Multifuncțional, unde a fost mutat sediul Primăriei Craiova.

Ideea municipalității de folosire a pietricelelor colorate a fost criticată de cei mai mulți dintre craioveni, atât pentru aspect, cât și din punct de vedere financiar. Iar nemulțumirile continuă să răsune cu atât mai mult cu cât primarul Craiovei a anunțat, în urmă cu două săptămâni, că orașul este tot mai sărac, iar banii de investiții vor fi direcționați către alte nevoi ale urbei. Asta pentru că, a susținut Olguța Vasilescu, Guvernul Cîțu nu a alocat Craiovei niciun leu din Fondul de rezervă bugetară. ”Anul acesta va fi un an dezastruos”, a apreciat edilul-șef, punând pe seama conducerii centrale a țării toate neajunsurile orașului. Cetățenii au taxat-o imediat, pietricelele colorate fiind cel mai des invocat moft al primăriței.

«Doamna Primar, nu trebuia "sa va spargeti in figuri cu amenajarea spatiului dintre liniile de tramvai", ca la cum arata fatadele blocurilor, nu prea se pupa...», ”Cand faci planuri de investitii vezi de ce bani dispui nu astepti sa-ti dea Guverul banii. Craiovei ii trebuiau banii investiti in palmieri si statuete (totemuri). Cand se planifica aceste investitii consultam cetatenii si ne intindem cat avem banuti in visterie fara sa afectam celelalte servicii care trebuie asigurate”, ”Cand a decis sa puna pietricele si palmieri pe Calea Bucuresti nu stia de asistati? Dar de la pietricele vine spaga.”, ”In afara de pietricele colorate pe bulevard ce investitii a mai facut? Are niste blocuri incepute acum 10 ani cu prietenii chinezi pe strada Caracal, cind le termina?”, sunt câteva dintre părerile pe care cetățenii le-au exprimat la auzul veștii că orașul nu primește bani de la Guvern. Cum, de altfel, multe dintre municipiile reședință de județ nu au primit.

Foto cover: LMA Fane F.

Adauga comentariu