Raed Arafat, mesaj către cei care pun la îndoială infecția cu COVID-19: „Cifrele nu sunt în scădere… indiferent ce pareri sau "trazneli" citim pe retelele de socializare sau ascultam in spatiul public”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat, a adresat recent un mesaj public prin care atrage atenția asupra pericolului în privința unei relaxări premature și a nerespectării regulilor impuse prin ordonanțele militare. Astfel, chiar dacă românii pot fi tentați de o relaxare imediată, în urma deciziei Curții Constituționale a României, care a arătat că amenzile uriașe practicate de polițiști în urma măsurilor restrictive impuse prin ordonanțele militare, sunt neconstituționale, deci ilegale, Raed Arafat apreciază că „cifrele nu sunt în scădere”, motiv pentru care românii trebuie să fie în continuare prudenți să să respecte măsurile impuse de Guvern. 

„Pentru cei care pun la indoiala inca faptul ca infectia cu COVID 19 continua, iar cifrele nu sunt in scadere.

Iata ce s-a intamplat in ultimele 4 zile: 

Luni- 349 cazuri noi 

Marti- 325 cazuri noi

Miercuri- 270 cazuri noi

Azi Joi- 392 cazuri noi

Pana acum din pacate am depasit 850 de decese.

Pe plan mondial pana acum s-au confirmat 3846226 de persoane si au decedat din pacate 265873 de persoane, iar pandemia este doar la inceputul ei.

De aceea solicitam in continuare oamenilor sa aiba grija, sa aiba rabdare, sa fie intelepti, si sa respecte in continuare regulile de distantare, indiferent cat de greu le este si indiferent ce pareri sau "trazneli" citim pe retelele de socializare sau ascultam in spatiul public”, a notat secretarul de stat Raed Arafat, membrul Grupului de Comunicare Strategică, pe pagina sa oficială de socializare.

sursa captură: raedarafat/facebook.com

Șeful DSU îndeamnă în continuare la prudență, astfel încât măsurile adoptate până acum de Guvern să nu se dovedească a fi inutile:

„Am ajuns la o faza hilara incat nu mai avem rabdare sa terminam ce am inceput cu bine, si ni se induce in continuare ideea ca nu ar mai fi nevoie de masuri si ideea ca totul este bine si ca masurile care au fost luate ar fi fost nejustificate si incorecte. 

Unii chiar incearca sa convinga populatia ca boala nu ar exista si ca totul ar fi o inventie si o conspiratie, insa ma intreba daca vreunul dintre acestia se va simti pentru un moment responsabil pentru imbolnavirea sau decesul unei persoane care a luat de bune datele false si manupulative raspandite de acesta.

Eu va rog, in continuare, sa respectati regulile si sa aveti grija, indiferent ce vi se spune, pentru ca regretul vine prea tearziu si cu costuri care pot fi foarte mari!”, a conchis Raed Arafat. 

 

Adauga comentariu