Reacția lui Claudiu Manda, președintele PSD Dolj, după condamnarea lui Liviu Dragnea

Au început să apară primele reacții ale liderilor PSD după condamnarea lui Liviu Dragnea la trei ani și șase luni de închisoare pentru infracțiunea de instigare la abuz în serviciu. Contactat pentru a oferi o reacție la cald după aflarea deciziei magistraților, Claudiu Manda nu a răspuns la telefon, dar a postat pe pagina sa oficială de Facebook un anunț clar de susținere a liderului PSD.

Manda a acuzat, încă din primele rânduri, ceea ce el numește “punerea în scenă” a anunțului magistraților, la oră de maximă audiență, dar la sfârșitul ședinței pentru a crea o atmosferă de maxim interes.

“Liviu Dragnea a fost condamnat încă înainte de aflarea deciziei de astăzi a judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Dovadă stă întreaga punere în scenă a acestei piese: amânările sentinței, pregătirea manifestațiilor pe facebook, mobilizarea pentru proteste în stradă, citirea sentinței la oră de maximă audiență și creșterea tensiunii prin citirea sentinței lui Dragnea la sfârșitul ședinței.”, se arată în postarea senatorului doljean.

Claudiu Manda speră că apelul îi va aduce lui Dragnea achitarea și invocă până atunci prezumția de vinovăție.

“Nu este întâmplătoare nici depunerea moțiunii de cenzură împotriva guvernului Dăncilă, fix cu o zi înainte de pronunțarea sentinței. Se pare că așa înțeleg să acceadă la putere cei care nu au reușit să câștige alegerile cinstit, prin votul românilor. Din fericire, decizia nu este definitivă, iar cei care vor judeca apelul trebuie să respecte decizia CCR, ceea ce înseamnă achitarea, nu doar pentru președintele PSD, ci pentru toate celelalte persoane care au fost condamnate în primă instanță. Până la pronunțarea deciziei finale, președintele PSD beneficiază de prezumția de nevinovăție iar partidul îl susține în continuare. Cei care cer demisia sa, înainte de pronunțarea unei decizii finale, încalcă grav Constituția României, Directivele Europene și standardele Comisiei de la Veneția, care garantează, prin prevederile lor, prezumția de nevinovăție. “, continuă Manda.

În încheiere, președintele PSD Dolj invocă programul de guvernare și importanță pe care o are Liviu Dragnea pentru ducerea la bun sfârșit a acestuia. Concluzia politicanului este că  liderul său trebuie să țină în continuare frâiele partidului și are toată susținerea sa.

“ Pentru a duce la bun sfârșit programul de guvernare și reforma justiției, cu transpunerea în legislație a deciziilor CCR, CEDO și Directivele Europene, Liviu Dragnea trebuie să rămână la conducerea partidului și a Camerei Deputaților!”, exclamă Claudiu Manda. 


Adauga comentariu