A renunțat la politică și s-a apucat de agricultură. Un fost subprefect de Dolj a devenit singurul doljean care cultivă aronia, iar dintr-o pasiune a născut o afacere prosperă

Ion Groza este din comuna Dobrești. A fost subprefect de Dolj în perioada 2005-2006 și președinte al PNL Craiova. A renunțat la politică și cu timpul s-a preocupat mai mult de pasiunile sale.

A început acum 16 ani. Întors la casa părintească, a cumpărat 16 ha de pământ, unde a plantat salcâmi. A crescut cai de rasă cu care a participat la diferite competiții, dar pe care, ulterior, a preferat să-i ofere gratuit cuiva care să-i îngrijească. A rămas cu hectarele de pământ și cu doi angajați pe care trebuia să-i plătească. Aceeași angajați care ani mai târziu îl ajută să cultive aronia, cătină și mure.

De 5 ani cultivă aronia, denumită și fructul inimii. Ideea a fost a lui, iar astăzi pentru că face totul cu pasiune, are o afacere prosperă.

”M-am gândit să cultiv ceva diferit, așa că am ales aronia, cătina și mure. Plantații de porumb și grâu, tot se găsesc. M-am consultat cu o firmă din Germania înainte să decid ce să cultiv, am fost la Târgul de Fructe și Legume de la Berlin. M-am informat bine înainte să cultiv, chiar dacă sunt inginer mecanic de meserie. Am dat un sens pământului”, a spus Ion Groza, cel care și-a dezvoltat o afacere din cultivarea aroniei.

Aronia se întinde pe 1 ha și în fiecare zi muncește cu drag.

Fostul subprefect are și două hectare de mure și unul de cătină, iar munca lui nu rămâne nerăsplătită. Fructele gustoase și sănătoase sunt vândute și pot fi găsite pe rafturile marilor magazine din Craiova.

”Anul trecut au fost vândute în două magazine mari din Craiova și în două din Pitești. Anul acesta vor fi vândute în aceleași supermarket-uri, dar din toată țara. Am zis să încep pas cu pas. Am utilajele mele cu care lucrez, eu transport fructele către magazine, sunt apoi preluate în caserole speciale”, a adăugat Ion Groza.

Fructele de aronia sunt mici și bogate, de culoare roșie sau neagră. De altfel, sunt bogate în antioxidanţi, vitamine, acizi organici şi substanţe tanante. Sunt foarte căutate datorită proprietăţilor lor terapeutice.

 

 

Adauga comentariu