Revoltător! Cimitir acoperit de gunoaiele aruncate intenționat pe câmp, lângă locurile de veci. Localnicii din Braniște spun că nu au cum să își plângă morții în pace atunci când le găsesc mormintele acoperite de mizerie

Munți de gunoaie se înalță pe un câmp, chiar lângă cimitirul Mânăstirii Jitianu. Locuitorii din zonă spun că resturile menajere, molozul, peturile, sticlele și tot felul de deșeuri sunt aduse aici de diferite mașini.

Din cauza vântului, acestea ajung în zona locurilor de veci, transformând totul într-un tablou dezolant și revoltător pentru familiile celor care s-au dus de pe această lume.

“Nu îmi pot plânge morții de gunoaie. Am văzut că sunt aduse de câte o mașină și abandonate aici. Pe mormintele alor mei sunt mereu gunoaie. Uneori mai pun foc și le incendiază. Grav este că nimeni nu se îngrijește cimitir și nu știm unde să ne adresăm. O să fac sesizare la Garda de Mediu pentru că nu se mai poate”, se plânge o localnică din Braniște.

Situația este cunoscută de administrația locală.

"Știm cine sunt vinovații. Foarte mulți craioveni vin și își aduc gunoaiele cu căruțele sau cu mașinile. Moloz, resturi, tot felul de deșeuri. Noi mergem la câteva zile și le mai împingem cu un buldoexcavator sa nu vina spre cimitir. Încercam sa igienizam zona pe cât posibil. Nu avem cum sa ii prindem pe cei care fac acest lucru și nu putem să îi tragem la răspundere ", a explicat Petre Podileanu, viceprimarul localității Podari.

Adauga comentariu