Riposta din ATI Craiova: ”Unii dintre cei care protestează acum împotriva purtării măștii, vor ajunge la spital...”

Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Craiova, Laurențiu Ivanovici, a postat, astăzi, imagini din Secția de Terapie Intensivă a unității medicale, cu bolnavi de COVID, ca un răspuns la protestele care au avut loc aseară în mai multe orașe din țară, între care și Craiova. Câteva mii de oameni au ieșit în centrul orașului, apoi au mărșăluit pe străzi, scandând ”Libertate”, ”Jos masca” și ”Hoții”. Cei mai mulți au fost adolescenți, însă nucleul a fost din liderii galeriilor de fotbal, dar și simpatizanți ai partidului AUR. Pe de altă parte, la protest au fost prezenți și antreprenori din domeniile grav afectate de restricțiile impuse de autorități împotriva răspândirii noului coronavirus. 

”Unii dintre cei care protestează acum împotriva purtării măștii, vor ajunge la spital...
unii vor scăpa ușor, alții nu...
unii vor ajunge in ATI, alții vor alege să se trateze acasă...
unii vor supraviețui, alții, nu...(pentru că ajung prea târziu la un spital, când nu se mai poate face nimic)...
unii vor înțelege că era bine sa poarte masca... alții nu vor înțelege nici atunci...
unii vor afla că există COVID, alții nu...
Cam asta este...
Până atunci, purtați masca de protecție... o sa ne fie mai bine! Tuturor!”, a fost mesajul scris de Ivanovici pe Facebook, alături de fotografiile cu bolnavii intubați.

Liderul AUR de la Dolj, Ringo Dămureanu, nu a întârziat să comenteze postarea managerului SCJU Craiova:

”Timp de 12 luni, până la protestele de ieri, nimeni nu a protestat pe tema aceasta. Guvernul a fost lăsat în pace. Dar Guvernul în această perioadă nu a făcut mai nimic pentru a aduce în sistem mai mulți medici și asistenți și pentru a crește în mod corespunzător numărul de paturi de Terapie Intensivă, pentru a face cât mai multe unități modulare pentru tratarea COVID. Ce vedem după acest an de lipsă a protestelor? Spitale supraaglomerate, lipsă acută de personal și oameni care mor cu zile în aceste spitale. Ne speriarăm că ieșiră niște oameni pe străzi. Buni sau răi, cum or fi ei. Și începurăm să îi blestemăm... Facă-s-ar, drege-s-ar... Nu vă temeți. Cetățenii "latră", dar caravana guvernului merge mai departe. Mă tem că vor mai arde și vor mai muri oameni în spitale, cât timp Ministerul Sănătății este condus de un individ care nu a dovedit că are vreo facultate absolvită și care el însuși sfidează restricțiile pe care le impune. În rest... copiii mai pot sta acasă mult și bine dacă doresc să ajungă pe urmele "savantului" Vlad Voiculescu. Hai, România !!!”.

 

În replică, câțiva internauți i-au răpsuns:


”Ringo Dămureanu, da ,da umpleți voi cluburile și carciumile, faceți pelerinaje cu fosta colega Sosoaca, dați foc la măști in piața publică și după aia cereți suplimentare de paturi in spitale și să angajeze personal in sănătate ,că deh românii au numai drepturi”.


”Ringo Dămureanu, de aia se strigă " Asasinii" prin curtea spitalelor? Fiindcă vă doriți mai mult personal?”.

Adauga comentariu