S-ar putea relua construirea cartierului chinezesc chiar în acest an . Promisiunile au fost făcute de ministrul Dezvoltării venit în vizită pe șantierul abandonat

Daniel Suciu a fost astăzi la Craiova pentru o serie de vizite la obiectivele pe care susține că le dorește să le finalizeze în mandatul său. Una dintre opriri a fost pe șantierul cunoscutului cartier chinezesc, contrucții care au fost deja preluate de Agenția Națională pentru Locuințe. Acesta a promis că va face tot posibilul pentru ca promisiunea pe care Lia Olguța Vasilescu a făcut-o la începutul mandatului ei de primar să fie onorată chiar de el.

“Acum două zile, aici la Craiova, a venit directorul adjunct de la ANL. I-am cerut ca în maximum două săptămâni proiectul să fie reactualizat şi să ajungă la noi la ANL. Și ca opțiune, ca toate lucrurile să se deruleze foarte repede, am optat să mergem pe procedură simplificată de achiziţie. Asta înseamnă că primul bloc, cel care este în spatele nostru, cu zece etaje şi 109 unităţi locative, în cel mai scurt timp va intra în  lucru. Mă bucur foarte mult că sunt aici şi chiar o felicit pe Olguţa Vasilescu pentru că a avut la momentul respectiv această idee. S-au întâmplat lucruri care nu au ţinut de domnia sa, doar că o promisiune este o promisiune şi pot decât să mă bucur că am această posibilitate să onorez promisiunea colegei mele. În cel mai scurt timp, până la finalul acestui an, la acest bloc veţi vedea că se fac lucrările în continuare”, a declarat Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării, după ce a văzut stadiul în care se află construcțiile abandonate.

Lia Olguța Vasilescu a întărit promisiunile făcute de ministru. 

“Am început mai multe proiecte care se continuă acum, din păcate aici a fost un parteneriat chiar la nivel guvernamental între România şi China, pentru ca firme din China să construiască acest cartier de 1.800 de locuinţe. L-am dus pe domnul ministru până mai în spate ca să vadă că toate blocurile sunt ridicate din pământ. Apoi, firma respectivă a dat faliment, o chestiune care n-a ţinut nici măcar de firma respectivă. În acel an a fost un «crash» economic în China şi s-a întâmplat acest lucru. Cert este că municipalitatea craioveană a rămas după acest contract cu opt milioane şi jumătate în visterie care este contravaloarea acestor construcţii ridicate unele până la nivelul şase, altele sunt ieşite din pământ, dar nu a început construcția efectivă pe etaje. L-am rugat pe domnul ministru să ne ajute să înaintăm cu acest proiect, să-l finalizăm cât mai repede. Vestea bună este că reactualizarea va avea loc în două săptămâni, apoi urmează procedurile de licitaţie. Eu m-am obişnuit să nu mai dau termene când vorbim de licitaţii, că ştim cu toţii foarte bine că asta nu mai depinde de administraţie, este în funcţie şi de contestaţii şi de o grămadă de alte lucruri, și de instențe dacă intervin pe traseu. Dar, cu certitudine, până la finalul acestui an, veţi vedea muncitori pe aceste blocuri ca să le construiască”,  a explicat Olguța Vasilescu.


Adauga comentariu