S-au tras focuri de armă în Fața Luncii: un polițist, rănit. IPJ este la al treilea șef, iar Sindicatul Polițiștilor Dolj acuză avansări preferențiale

Un scandal care a izbucnit, ieri, în cartierul Fața Luncii din Craiova, s-a lăsat cu focuri de avertisment și rănirea unui polițist. Oamenii legii au fost solicitați să intervină la un conflict izbucnitîntre mai mulți indivizi, care au pătruns în curtea unei persoane. 

Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Craiova au fost sesizați de un bărbat de 45 de ani, din Craiova, în jurul orei 12:00, cu privire la faptul că la o adresă din localitate au venit mai multe persoane care provoacă scandal. La fața locului au fost dirijate mai multe echipaje de poliție din cadrul Poliției Municipiului Craiova, care au intervenit pentru restabilirea ordinii și liniștii publice în zona respectivă.

Doi polițiști au executat câte un foc de avertisment, în plan vertical, pentru aplanarea stării conflictuale. De asemenea, un alt polițist care a imobilizat unul dintre participanții la scandal, un bărbat de 31 de ani, din Craiova, a fost rănit de acesta la mâna stângă. Polițiștii au identificat și condus la sediul Secției 6 Poliție Craiova nouă bărbați cu vârste cuprinse între 22 și 56 de ani, toți din Craiova, despre care s-a stabilit că ar fi fost implicați în eveniment”, declară Cosmin Grădinaru, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Dolj.

Patru persoane ar fi pătruns fără drept în curtea unui imobil, unde un bărbat de 56 de ani, care locuia la adresa respectivă, a fost lovit cu un obiect contondent, respectiv o bucată de lemn, în zona capului, acesta fiind ulterior transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Potrivit poliției, niciuna dintre persoanele vătămate nu a dorit să depună plângere prealabilă pentru comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe sau violare de domiciliu. Polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la aceste fapte, dar și cu privire la comiterea infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice. Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, bărbatul de 31 de ani fiind reținut pentru 24 de ore.

Evenimentul a fost făcut cunoscut de Sindicatul Polițiștilor Dolj, aseară târziu, pe pagina de Facebook. În postarea publicată, sindicaliștii acuză că în timp ce ”unii polițiști care muncesc sunt desconsiderați”, alții sunt avansați preferențail de ”zei”.

Azi, 23.11.2020, orele 12.00, exact în timpul în care se făceau avansările înainte de termen în sala Eugen Sandu de la I.P.J. Dolj, un polițist era ultragiat în Cartierul Fața Luncii din Craiova, pe raza de competență a Secției 6 Poliție. Mai exact, doua familii de cetățeni „model”, plătitori de taxe și impozite, niște flori delicate rupte din grădina Soarelui și aruncate din greșeală peste gardul Cartierului Fața Luncii, își disputau supremația pe nămolul mahalalei, având asupra lor furcile, topoarele și săbiile din dotare. (...) Colegul nostru Lișu Mihai a ales să nu se gândească la siguranța personală și a făcut o alegere corectă care sperăm că o să fie apreciată la următoarele propuneri la „Oscar”. La răscrucile de drumuri din viață noastră, toți știm care sunt alegerile corecte, însă ține de omenie, educație, corectitudine să nu alegem calea ușoară. Felicitări tuturor polițiștilor care au acționat în Cartierul Fața Luncii, în special colegului nostru Lișu Mihai! Noi, adevărații polițiști care nu stăm la căldurică și nu ne ascundem în spatele unor funcții, suntem alături de tine! Din păcate pentru colegul nostru, pervazul geamului biroului de la parterul I.P.J. Dolj este foarte înalt și trebuie să te ridici pe vârfuri pentru a vedea până în Cartierul Fața Luncii. Dacă încearcă cineva să te omoare în timp ce îți faci datoria, nu este un motiv pentru a fi avansat înainte de termen și dăunează grav carierei”, se arată în postarea sidicaliștilor.

Aceștia mai notează că ”Opacitatea acestor ședințe în care nu sunt citite notele de fundamentare, iar zeii ne anunță ce au hotărât ei, este o metodă sigură prin care unii polițiști care muncesc sunt desconsiderați. Evenimentul descris mai sus s-a întâmplat pe raza de competență a Secției 6 Poliție, care este condusă de un polițist „destoinic”, incapabil să susțină, la avansările înainte de termen, polițiștii care muncesc, spre exemplu pe inspector de poliție Staicu Marian Daniel, un polițist exemplu care în anul 2020 a avut nu mai puțin de 11 arestări, zeci de acțiuni, iar pe durata stării de pandemie s-a implicat activ pentru limitarea răspândirii virusului care a blocat lumea. Domnule „mare” șef al Secției 6 Poliție, nu este suficient să faci o propunere pentru avansare înainte de termen, trebuie să susții polițistul și propunerea pe care ai făcut-o doar pentru a te spăla pe mâini. Este mult mai ușor în postura de „selecționer” la interviuri, când alegi polițiști care nu știu să despartă cuvintele în silabe doar pentru că vrei să îți faci o ambiție cu adjunctul secției, un om care a înțeles că trebuie să aprecieze polițiștii care muncesc, iar avansările și promovările se fac în funcție de muncă. Era de datoria acestui șef să îl informeze pe domnul împuternicit la comanda inspectoratului despre faptul că polițistul Lișu Mihai, chiar dacă își desfășura activitatea pe raza altui cartier, nu a stat pe gânduri nici măcar o secundă și a sărit în sprijinul colegilor lui aflați la nevoie. Așa cum am mai scris, nu putem sărbători neajunsurile şi incompetenţa, nu putem aclama indiferenţa! P.S.„Maurul și-a făcut datoria, maurul poate să plece”.

De menționat că, din 28 octombrie a.c., la conducerea IPJ Dolj a fost detașat comisarul-şef Ivan Georgel Cristian, care anterior a lucrat în cadrul Direcției de Ordine Publică (DOP) Bucureşti. Acesta îl succede pe Aurelian Alin Petecel, care venise de la Timiș, în locul lui Adrian Glugă, care a fost detașat la Constanța. Intermiatul a fost asigurat de comisarul-şef de poliţie, Laurenţiu Dumitrescu, adjunct al şefului IPJ Dolj. Cristian Ivan Georgel este a treia desemnare, în decurs de numai un an, la vârful IPJ Dolj.

Adauga comentariu