S-a dat drumul la treabă pe “Oblemenco”. A început montarea noului gazon

În urmă cu puțin timp a început montarea noului gazon pe Stadionul „Ion Oblemenco“ din Craiova. Mihail Genoiu, primarul Craiovei anunță că suprafața de joc mixtă va avea mare succes. De altfel, acesta consideră că reprezentanții echipei de fotbal au luat o decizie bună, să mute meciul de această dată, chiar dacă gazonul va fi gata până luni.

Noul gazon, cerut de către Victor Pițurcă, a costat aproximativ 600.000 de euro. Jumătate din această sumă va fi suportată de Primăria Craiova.

 

„E o diferență foarte mare (față de vechiul gazon). Cel mixt, hibrid, este plasat pe o membrană pe care este prinsă acea componentă de 5% de gazon artificial. Pe acea membrană este un strat de nisip, de aproximativ 3-4 centimetri, în care a fost însămânțat gazon natural. Este primul gazon mixt din România. Echipa din Grecia montează acest gazon. Ea este asistată de un specialist francez. Acum două săptămâni, au montat gazon pe stadionul din Marseille, același tip de gazon. Cred că, în timp, și celelalte stadioane din România care vor fi pregătite pentru EURO 2020 vor avea același tip de gazon”, a spus primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

 

Firma din Grecia care desfășoară lucrările de montarea a noului gazon s-a ocupat de suprafața de joc de la Bordeaux, Olympique Lyon și Athletic Bilbao.

Adauga comentariu