S-a dat startul goanei după deserturi pentru masa de Crăciun. Prăjiturile de casă, preferatele clienților

De la fursecuri şi tarte simple, cozonaci încărcaţi cu arome şi până la cele mai sofisticate torturi, toate sunt preparate la foc continuu în cofetării, pentru că angajaţii trebuie să onoreze comenzile care au crescut cu peste 50% în această perioadă a anului. Însă cele mai râvnite de către clienţi sunt prăjiturile de casă, preparate din ingrediente naturale şi după reţetele tradiţionale ale bunicilor noştri. 

Într-o cofetărie din Craiova, angajaţii sunt în febra comenzilor pentru deserturile care vor umple mesele de sărbători. Specialitatea cofetăreselor a devenit prăjitura de casă. Peste 30 de sortimente de deserturi tradiţionale sunt pregătite în fiecare săptămână. Cea mai căutată însă este prăjitura cu nucă şi miere, preparată ca la bunica acasă. 

Pentru deliciosul desert, cofetarii prepară mai întâi blatul moale şi foile din miere. Compoziţia se lasă la cuptor 4-5 minute la temperatura de 180 grade, după care blatul pufos se umple cu cremă fiartă de vanilie şi cu dulceaţă de caise, făcută acasă. 

 

Apoi se adaugă blatul din vişine, care se însiropează şi se umple cu aceeaşi cremă de vanilie şi cu dulceață. La final, prăjitura este decorată cu barot, preparat din nuci caramelizate, un deliciu chiar şi pentru cei mai pretenţioşi clienţi. 

 

Prăjitura ajunge în rafturi, unde clienţii pot alege dintre zecile de sortimente expuse. 

 

“Cele mai căutate prăjituri sunt prăjitura Miere şi nucă, care a fost preparată şi anterior. Prăjitura Andra, care este tot pe bază de nucă şi conţine şi ciocolată albă, belgian. Prăjitura Maria, da, este şi aceasta tot cu nucă, cufoi, cu miere" spune cofetăreasa. 

 

Comenzile trebuie date cel puţin cu o săptămână înainte, pentru ca angajaţii să facă față valului de cerinţe. 

 

"Aceste prăjituri tradiţionale sunt foarte migăloase, se lucrează cu creme fierte, cu blaturi şi foi tradiţionale, care necesită foarte mult timp", ne-a spus Corina Ştefănescu, cea care deține lanţul de cofetării.

 

Preţurile pentru prăjiturile de casă sunt cuprinse între 40 şi 50 de lei/kg.  

Adauga comentariu