S-a digitalizat Consiliul Județean Dolj

Consiliul Județean Dolj a simplificat modalitatea în care cetățenii pot solicita, obține sau depune documente care vizează cele mai importante servicii oferite de instituție, prin implementarea unui amplu proiect de digitalizare, în valoare de 2,3 milioane de lei, finanțare europeană, astfel încât aceste operațiuni pot fi efectuate online, mult mai rapid și fără a implica deplasarea la sediul instituției, au anunțat, astăzi, reprezentanții CJ Dolj

„Acest demers reprezintă un început pentru tot ceea ce înseamnă digitizare, tehnici noi și apropierea de cetățean. Astăzi, avem un prim rezultat al acestui proiect, mai exact un nou portal, un nou site pentru Consiliul Județean, dar și o platformă care face posibilă ca obținerea unor acte administrative de către solicitanți să se realizeze online, iar procedurile de depunere să fie la îndemâna oricui, conturându-se astfel și o apropiere între administrația județeană și cetățeni. Este un efort care s-a derulat pe o perioadă de 28 de luni și care a presupus activități de digitalizare și arhivare electronică a peste 93.000 de dosare provenite de la toate direcțiile CJ, număr care va fi acum suplimentat cu alte 30.000 de dosare”, declară președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

Totodată, a fost creată și o platformă electronică prin intermediul căreia cei interesați pot formula propuneri de investiții publice în anumite domenii sau își pot exprima opinia, votând inițiativele deja prezentate pe pagina web dedicată. De asemenea, site-ul oficial al CJ Dolj a fost modernizat și peste 120.000 de dosare cu acte din arhiva instituției sunt scanate și transpuse în format digital, pentru ca informațiile să poată fi puse mai ușor la dispoziția solicitanților.

”Prin intermediul portalului web, doljenii au posibilitatea de a depune și obține online o serie de documente, de la certificate de urbanism la cereri pentru eliberarea de documente din arhivă, urmând ca, în viitorul apropiat, să poată fi emise și autorizații de construire. În acest mod, beneficiarii – fie că sunt rezidenți în județ, fie că sunt plecați în altă țară – pot să solicite aceste acte, iar Consiliul Județean poate să le emită fără ca persoanele respective să se mai deplaseze la sediu, cu celebrul dosar cu șină și plic cu timbru. În plus, punem la dispoziția doljenilor un sistem de colectare a propunerilor și de votare a proiectelor pe care administrația le propune, dar și a inițiativelor venite din partea cetățenilor. În acest mod, vom avea o consultare online pentru fiecare demers major sau chiar pentru bugetul județului nostru”, precizează președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Potrivit acestuia, site-ul modernizat al Consiliului Județean este ușor de accesat de către persoanele cu dizabilități și este disponibil în 5 limbi de circulație internațională, iar prin acest proces de digitalizare vor trece toate instituțiile din subordinea CJ. 

„Lansarea noului website al Consiliului Județean și a portalului de servicii electronice simplifică dialogul dintre cetățean și instituție, prin instrumentele care îi sunt puse la dispoziție utilizatorului, fie că ne referim la implicarea în dezbateri și consultări publice, la retrodigitalizare, la obținerea unor documente online și multe altele, care se află azi la doar un click distanță”, susține directorul Direcției Imagine și Coordonare Instituții Subordonate, Larisa Răducan.

Prin intermediul platformei eportal.cjdolj.ro, cetățenii interesați pot solicita, obține sau depune următoarele documente:

certificate de urbanism
avize pentru certificate de urbanism
înștiințare privind începerea lucrărilor de construire/ desființare
înștiințare privind terminarea lucrărilor de construire/ desființare
cerere de eliberare a documentelor de urbanism din arhivă (duplicate)
prelungiri ale valabilității certificatelor de urbanism
prelungiri ale valabilității autorizațiilor de construire/ desființare
cerere de sistare a lucrărilor
avize de oportunitate
avize pe documentații de urbanism
certificat de edificare a construcției
acord prealabil pentru executarea de lucrări în zona drumurilor județene.

 

Adauga comentariu