S-a finalizat expertiza gazonului de pe “Ion Oblemenco”. Ce cred specialiștii despre înlocuirea stratului de gazon

Primăria Craiova a cerut expertiză după mai multe meciuri în care starea gazonului a creat probleme jucătorilor. Brazde întregi se desprindeau sub crampoanele fotbaliștilor, iar în unele locuri, în loc de iarbă, rămăsese doar nisip.

Astfel, la sfârșitul lunii august s-a luat decizia abordării unui specialist care să afle care sunt problemele terenului de joc și dacă se impune schimbarea stratului de gazon. În luna septembrie s-a semnat contractul dintre Primărie și expertul ales, iar rezultatul expertizei a fost emis abia în octombrie. În baza verificărilor făcute, specialiștii au stabilit că nu este necesară schimbarea gazonului  și au venit cu recomandări despre cum ar trebui să se îngrijească de acum înainte.

“Experții au identificat două mari probleme. Una dintre ele este aceea a pânzei freatice care este foarte sus și aceasta trebuie ținută sub control cu acele pompe speciale. Am remediat toate problemele pe care pompele le aveau și, spunem noi, nu ar mai trebui să mai existe incidente legate de ridicarea pânzei freatice. Cea de-a doua problemă se referă la calitatea apei care era folosită pentru a se uda iarba, apă despre care am înțeles că se extrăgea din pânză freatică. Acea apă conține minerale și substanțe în cantități care afectează planta, astfel că recomandarea este acea de a se uda gazonul cu apă de la sistemul de alimentare public. În rest, trebuie să se respecte toate indicațiile din cartea tehnică. Ceea ce ne bucură este faptul că gazonul arată din ce în ce mai bine după ce am început să punem în aplicare recomandările specialiștilor, astfel că rădăcina gazonului s-a întărit și a crescut vizibil.”, a declarat Mihail Genoiu, primarul municipiului Craiova.  

 

 

Adauga comentariu