S-a finalizat expertiza psihiatrică a femeii care și-a sugrumat copilul de 3 ani în somn pentru că a crezut că este diavolul. Ce decizie au luat judecătorii în privința pedepsei ei

Femeia de 33 de ani din Craiova care și-a omorât copilul la sfârșitul lunii iulie, scapă de închisoare. Expertiza psihiatrică cerută de anchetatorii doljeni a arătat că femeia nu a avut discernământ la momentul comiterii faptei, astfel că procurorii au cerut ca aceasta să fie internată într-un  spital pentru a primi ajutor specializat. 

Judecătorii Tribunalului Dolj au admis cererea procurorilor.

“Admite propunerea. În baza art 246 alin. 13 cod procedură penală raportat la art. 110 cod penal Dispune internarea medicală a inculpatei Pleşa Ina Irina într-o unitate specializată de asistenţă medicală, până la însănătoșire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol ce a determinat luarea măsurii.“, este decizia pronunțată ieri de magistrați.

În acest moment, femeia se află sub control judiciar după ce un viciu de procedură a dus la eliberarea ei de către judecătorii Curții de Apel Craiova în urmă cu o lună și jumătate. Aceasta s-a retras la casa părinților de la țară, fără permsiunea de a lua legătura cu cei doi copii pe care îi mai are. 

Totul a început cu un episot psihotic în această primăvară, moment în care Irina Pleșa a fost internată de urgență la Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova. Chiar dacă a avut un tratament prescris, aceasta a refuzat să îl urmeze pe motiv că se simte bine, iar medicamentele o îngrașă. Câteva luni mai târziu, în noaptea de 22 spre 23 iulie, Irina și-a sugrumat copilul de trei ani, apoi și-a chemat soțul care dormea în camera alăturată cu ceilalți doi copii ai cuplului. I-a explicat acestuia că a crezut că în pat se afla diavolul, nu copilul ei. 

 


Adauga comentariu