S-a împlinit cel mai important moment din mandatul primarului Genoiu. Craiova va avea ce nu a avut în ultimii 30 de ani

Craiova va avea pentru prima data în ultimii 30 de ani un PUG pus la punct. Contractul pentru realizarea Planului Urbanistic General a fost semnat astăzi la sediul Primăriei Craiova cu o firma din București. Valoarea contractului este de 7,4 milioane de lei fără TVA și are o durata de execuție de 36 de luni.

 

"Deși la prima vedere nu pare un lucru atât de important, acest PUG însumează tot ce înseamnă Craiova și va dicta modul în care orașul se va dezvolta în următorii zeci de ani. Nu doar din punct de vedere urbanistic ci și al spațiilor verzi, al rețelelor de utilități, al transportului în comun, al rețelei de drumuri, absolut toate domeniile de dezvoltare ale Craiovei vor fi cuprinse de acest PUG. O componentă foarte importantă va fi cea de GIS (Geographic Information System) ce va furniza în mod electronic și imediat orice informație despre absolut orice imobil, stâlp de iluminat, rețea de utilități, gură de canal, indicator rutier și multe altele. Astfel, timpii de răspuns la diverse solicitări ale cetățenilor vor fi mult mai mici", a declarat Mihail Genoiu, primar Craiova.

Edilul șef al orașului susține ca este un sistem modern și complex pe care niun alt municipiu din România în afara de București nu îl mai deține.

Adauga comentariu