S-a publicat lista candidaților PNL la Parlamentul European. Pe ce loc se află doljeanul Marian Jean Marinescu

Astăzi a fost făcută publică lista celor care s-au înscris la alegerile europarlamentare din partea Partidului Național Liberal. Deși unele nume se vehiculau de mai mult timp, pe listă există și surprize. Astfel, pe locul 1 a fost trecut Rareș Bogdan, jurnalist Realitatea TV, înscris de curând în PNL, despre care apăruseră deja zvonuri că își negocia această poziție.

Alte oameni politici care s-au înscris în cursă sunt Mircea Hava, primarul orașului Alba Iulia, Vasile Blaga, Gheorghe Falcă, primarul Aradului, Dan Motreanu, fost deputat, Vlad Nistor, fost deputat și Violeta Alexandru, vicepreședinte PNL Sector 1 București.

Pe aceeași listă se regăsesc actuali europarlamentari care mai vor un  mandat. Doar că, în timp ce unii se poziționează pe locuri eligibile, unii dintre ei par a fi scoși cu diplomație pe linie moartă.

Actual europarlamentar, Siegfried Mureșan ocupă cea mai înaltă poziție pe lista candidaților din rândul celor care au deja un fotoliu la Bruxelles. Acesta se regăsește pe locul 3, imediat după Rareș Bogdan și Mircea Hava. Pe locuri fruntașe se mai află și Adina Vălean, soția lui Crin Antonescu, locul 5, dar și Daniel Buda, pe locul 6.

În pericol să nu mai prindă un post la Parlamentul European este Cristian Bușoi, acesta fiind pus pe locul 9, dar și doljeanul Marian Jean Marinescu care se află pe poziția 10. În mult mai mare pericol se mai află și Mihai Țurcanu, penultimul din lista de 13.

În mandatul 2015-2019, PNL a avut opt europarlamentari, astfel că riscul ca Marian Jean Marinescu să își încheie munca la Parlamentul European este foarte mare. Acesta a avut mai multe mandate de europarlamentar din 2007 și până acum. În 2016 a fost desemnat europarlamentarul anului pentru „Cercetare și inovare”.

Adauga comentariu