S-a terminat cu haiducia! Numerele controversate ale mașinii care a făcut turul României intra sub incidenta legii românești. Polițiștii doljeni, primii care îi întocmesc dosar penal

"M..EPSD" nu o sa mai fie văzut pe drumurile țării după ce autoritățile române au aflat că numerele de înmatriculare preferențiale din Suedia nu sunt valabile pe teritoriul României.

Mai mult decât atât, șoferul mașinii se va alege cu dosar penal pentru conducerea unui autoturism ale cărui numere de înmatriculare nu sunt valabile pe teritoriul țării noastre.

Totul, după ce autoritățile suedeze au confirmat printr-o adresă oficială că adevăratele numere ale mașinii sunt RSD059, singurele care sunt acceptate pe drumurile altor țări, iar cele alese de șoferul român pot fi utilizate doar în Suedia. Răzvan, bucureșteanul care conduce autoturismul Audi și care a ales sa plătească 650 de euro doar pentru a obține numărul de înmatriculare cu conotație, a fost ieri seara în Craiova. Acesta și-a achitat taxa de parcare pe un loc în fata primăriei și a așteptat ca trecătorii sa își facă poze cu mașina sa.

Doar că polițiștii craioveni nu l-au iertat și l-au oprit în trafic înainte sa părăsească orașul. Acestia l-au legitimat și acum analizează și fac demersurile pentru întocmirea dosarului penal.

”Se prevede că numere de înmatriculare mai sus menționate sunt valabile doar pe teritoriul național al acestui stat și nu sunt valabile pe teritoriul altor țări. Totodată, în aplicația EUCARIS numărul de înmatriculare permanent al autoturismului de mai sus este RSD059”, au transmis oficialii MAI către toate inspectoratele de poliție județene, Brigada Autostrăzi și Direcția Generală de Poliție a municipiului București.

”Vă informăm asupra faptului că Poliția Română poate solicita ca plăcuțele de înmatriculare în cauză să fie îndepărtate, iar în locul acestora să fie montate plăcuțele de înmatriculare comune. Plăcuțele de înmatriculare personalizate sunt valabile doar pe teritoriul național și nu sunt valabile pe teritoriul altor state, în condițiile în care acestea nu permit în mod specific acest lucru”, se arată în comunicarea autorităților suedeze către cele române.

Comentarii

Calin

29.07.2018 00:51

In ziua de 28 iulie,masina a circulat prin Alexandria cu numerele MUIEPSD. 

Muie PSD

29.07.2018 01:48

Si te oftici? Zi sa moara ma-ta!

JohnDoe

30.07.2018 10:11

Paracioasa mica! Astept acum sa raportezi si ghertoii olteni avand numere de inmatriculare cu spatiere mare ("de jmecher"). Sa te vedem.Dar ai vazut cum au primit alexandrenii masina buclucasa? Cu aplauze! :-)

UEPSD

29.07.2018 12:14

“Iulian Buga, ambasadorul României în Regatul Suediei, a transmis ieri o solicitare către Registrul Circulației Rutiere din Suedia prin care cere "interzicerea omologării mesajelor licențioase și denigratoare la adresa statului român sau instituțiilor sale pe plăcuțele de înmatriculare a autovehiculelor".

Răspunsul Registrului Circulației Rutiere din Suedia a fost:
"Libertatea de expresie este parte integrantă din drepturile fundamentale garantate de Constituția Suedeză. Nu este problema noastră dacă aceasta expresie va lezează, întrucât ea nu lezează nici o instituție oficială a statului român, recunoscută de Regatul Suedez".

gura psd

29.07.2018 12:48

comentariul trebuie aprobat de aministrator... :))) alta sluga psd-ista

je1

29.07.2018 13:26

............. SOFER CU FOAMEA IN MATE !!!

Marica Psd

29.07.2018 13:40

O traducere neoficiala nu este un document acceptat.Militieni Olgutei, sa ia lectii de la zana dancila despre cum sa se faca de rusine.

Anonim

29.07.2018 13:53

Minciuna!Daca erau numere false, il opreau la vama. Plus ca are actul real de rovignetta cu numerele corecte, care se iau din talon.Dezinformati! Fake news!

Gabriel

29.07.2018 14:17

Ce prostie. Am venit din uk cu masina in RO cu numere preferentiale. Nimeni nu a zis nimic de numerele preferentiale. Este o aberatie. Sunt valabila oriunde. Exact cum platesti taxa la politie si iti pui ce numar si ce litere vrei la numarul de inmatriculare din Romania. Numai in Romania se putea intampla asa ceva. Omul a venit din Suedia in Romania si peste tot numarul de inmatriculare a fost valabil. Doar un Romania nu....

Alex

29.07.2018 14:46

Ziar pesedist , numerele sunt perfect legale atat in suedia cat si romania sau oricare alt stat , si din pacate pentru voi din surse mai sigure decat ce aveti voi , nimeni nu i-a facut dosar penal sau nimeni nu intentioneaza sa ii faca dosar penal . Sunteti niste zdrente oridinare , fustrate chiar

Mihai S

29.07.2018 15:04

Nu este adevarat ca placutele personalizate sint valabile numai in Suedia.
Eu sint cetatean suedez de peste 30 de ani si cunosc bine legile Suediei. Mai mult am verificat din nou. Placutele personalizate sint valabile si in afara Suediei. Este decizia proprietarului sa foloseasca placutele personalizate in afara Suediei. E perfect legal.

Mihai S

29.07.2018 16:51

Daca sinteti cinstiti de ce nu publicati comentariul meu. Sa stiti ca am posibilitatea sa contactez autoritatiile suedeze si sa va reclam pentru informatii false, mai ales faptul ca faceti referire la informatii din partea lor. Autoritatiile suedeze nu incalca legea si deaceea nu ar fi fost legal sa va transmita ceea ce s-a publicat in articolul dumneavoastra.
Fi-ti intelepti si corectati falsul. Suedia nu este Romania. Justitia este libera aici.

Adauga comentariu