Săgeți otrăvite de la fostul primar al Craiovei către actuala administrație. Antonie Solomon acuză incompetența din primărie, dar este taxat dur de către actuala conducere a instituției. Totul a plecat de la împrumutul BERD

Vestea care l-a provocat pe Antonie Solomon să pornească atacul asupra Primărie Craiova a fost cea legată de împrumutul pe care actuala administrație l-a contractat pentru achiziția de autobuze și reabilitarea unor clădiri. În urmă cu două zile, primarul Mihail Genoiu și administratorul public, Sorin Manda, anunțau că au semnat contractul de împrumut a 15 milioane de euro, rambursabili pe o perioadă de 15 ani, pentru achiziția a până la 40 de autobuze și reabilitarea mai multor clădiri din oraș.

 “E o rușine să ai posibilitatea să faci achiziții de mijloace de transport în comun cu fonduri europene, fără să implici instituția cu nici măcar un leu, așa cum au făcut Oradea, Cluj, iar tu să te împrumuți de 15 milioane de 
euro de la BERD pentru asta!! Incompetență crasă!”, a scris Solomon pe pagina sa de Facebook.


Doar că reprezentanții Primăriei susțin că împrumutul completează un proiect cu finanțare europeană de achiziție de autobuze și tramvaie. În plus, aceștia atrag atenția asupra numeroaselor împrumuturi pe care vechea administrație le-a făcut pentru investiții inutile. 

“În următorii trei ani, în transportul în comun din Craiova, o să fie investite aproape 80 de milioane de euro, fie că vorbim de accesarea de fonduri europene, fie că vorbim de parteneriatul prin Ministerul Dezvoltării. Din cele două credite, pe care unul l-a semnat Primăria și pe al doilea urmează să îl semneze Regia de Transport, dar și din veniturile celor două instituții, se vor achiziționa mai multe autobuze și tramvaie. În parteneriatul cu Ministerul o să fie cumpărate 17 tramvaie, din creditul BERD, 40 de autobuze, din creditul BERD al RAT-ului, 10 autobuze. În plus, se vor moderniza atât depoul de tramvaie, cât și autobaza, se va schimba firul de contact și se va moderniza calea de rulare pe cele două tronsoane rămase nereabilitate.”, explică Sorin Manda, administratorul public al orașului. 

Manda  a răspuns și atacurilor pe care Solomon le-a îndreptat spre actuala administrație. 

“Am văzut postarea, dar nu cred că este cea mai în măsură persoană să vorbească despre credite, atâta vreme cât el a luat credite de câteva zeci de milioane de euro pentru achiziția de autobuze second-hand și pentru a face o fântână. În al doilea rând, vorbește despre orașele Cluj și Oradea, dar din informațiile mele, niciunul dintre ele nu au accesat deocamdată fonduri europene pentru achiziția de material rulant sau de autobuze. Pe perioada cât dumnealui a fost primar, de exemplu între 2008 și 2012, RAT-ul a avut o pierdere de aproape 10 milioane de lei,  dar din 2012 până acum,are profit aproape 4,6 milioane de lei. S-au cumpărat autobuze noi, s-au făcut investiții, s-au plătit creditele luate de către administrația Solomon pentru tramvaiele pe care le vedeți trase de basculantă, pentru autobuzele second, din care jumătate nu au mers niciun kilometru. Totul s-a achitat.”, a explicat administratorul public. 

Deși a fost căutat de Ziarul de Craiova pentru a răspunde acuzațiilor pe care reprezentanții Primăriei le fac la adresa lui, Antonie Solomon nu putut fi contactat.   

 


Adauga comentariu