Salubritatea ridică, în cele din urmă, pubelele craiovenilor

Anunțul că cetățenii trebuie să ducă personal pubelele date în comodat de către SC Salubritate Craiova, care își încheie activitatea de colectare și transport a deșeurilor menajere de la 1 iulie, i-a nemulțumit pe craioveni. Oamenii au primit cu indignare notificarea că trebuie să se deplaseze cu recipientele la magazia societății, dacă nu își doresc să le păstreze contra cost, argumentând că unii nu au, spre exemplu, autoturisme personale, ori alții nu se pot deplasa din motive medicale. Reprezentanții Salubrității au revenit asupra deciziei și anunțului anterioare, completându-le cu informația că doar cei care doresc le pot duce la magazie și că societatea le va ridica etapizat de la cei care nu o vor face.

Ca urmare a încetării activității de colectare a deșeurilor pe raza municipiului, Salubritate Craiova va proceda, în următoarea perioadă, la recuperarea recipientelor de precolectare, date în comodat persoanelor fizice care nu și-au manifestat în scris intenția de a le păstra. Conform graficului, în ultima săptămână de colectare a deșeurilor, respectiv în perioada 24.06-30.06.2021, vom merge în teren alături de echipaje pentru a ridica o parte dintre cele peste 19.000 de pubele aflate în folosința abonaților. Având în vedere numărul mare de recipiente existente în posesia persoanelor fizice, programul de ridicare va continua și după data de 1 iulie 2021, respectiv data de intrare pe piață a noului operator, utilizatorii fiind informați în prealabil asupra zilelor în care se va face predarea pubelelor către reprezentanții noștri”, este anunțul SC Salubritate Craiova.

Craiovenii care vor să păstreze recipientul trebuie să facă o solicitare scrisă. Cererea poate fi transmisă online, la adresa craiovacurata@yahoo.com, sau la registratura societății, n Strada Brestei, nr. 129A. Contravaloarea pubelei este de 88,86 lei (TVA inclus) pentru pubela de 120 litri și de 102,82 lei (TVA inclus) pentru pubela de 240 litri.
 

Adauga comentariu