Sancțiune în premieră în Dolj pentru președinta unei secții de votare

Presedinta unei secții de votare din comuna Pleșoi a fost exclusă din Corpul Experților Electorali după ce a refuzat sa accepte ca delegat în comisia de votare reprezentantul partidului ALDE. Decizia aparține Biroului Electoral Județean după ce aceasta a refuzat sa pună în aplicare un document emis de BEJ ce o obliga sa îl accepte ca membru delegat.

Femeia a contestat decizia BEJ la Biroul Central, dar nu a primit o soluție favorabilă.

Incidentul a apărut încă de ieri dimineață  atunci când președinta a refuzat sa îl primească în secție pe motiv ca nu și-a depus cererea în termenul legal, adică pana în seara zilei de joi. Astfel, la Pleșoiu, secția de votare a funcționat cu doar doi membri și un președinte. 

 

Președinta secției care este și postarita în comuna risca o amendă de 10.000 de lei, dar singura sancțiune aplicata ramane excluderea din Corpul Experților Electorali. 

 

Un incident asemănător a avut loc și în localitatea Mischii, acolo unde probleme au fost în privința a trei delegați ai PMP. Decizia BEJ - ului de a-i accepta în secția de votare a fost însă respectată de presedintii secțiilor de votare. 

 

 

 

Adauga comentariu