Sandocan, protagonistul unui scandal în Romanești. Romii au alertat poliția: ”Veniți, că ne omoară!”

Zeci de polițiști și jandarmi au fost direcționați, aseară, în Cartierul ”Romanești”, în urma unui apel prin 112 care anunța un scandal între clanurile de etnici. Clasicul ”veniți, că ne omoară!”, cu care romii obișnuiesc să apeleze organele de poliție, a fost luat cât se poate de în serios, mai ales că persoanele implicate s-au alergat pe câteva străzi din cartier. 

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Craiova au ajuns pe Strada Bârsești și au stabilit că patru bărbați, printre care și cel mai cunoscut dintre ei, Dărac Sandocan, toți din Craiova, s-ar fi luat la ceartă și bătaie cu alți trei bărbați - tată și doi fii, tot craioveni, aceștia din urmă de 16 și 29 de ani. Cei doi au fost transportați la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale, unul dintre ei fiind tăiat superficial în zona capului, cel mai probabil cu un cuțit. Celălalt fusese lovit tot la nivelul capului cu un obiect contondent. Doar acesta din urmă a rămas internat, însă rana nu este gravă. Ceilalți au fost duși la audieri pentru ca poliția să poată stabili ce s-a întâmplat.

”Victimă” a scandalagiilor a fost și un autoturism, care a fost distrus.

Scandalul ar fi pornit pe fondul unor conflicte mai vechi, care, de asemenea, s-au lăsat în trecut cu bătăi și plângeri la poliție, retrase ulterior, după ce părțile s-au împăcat. Cu ocazia reîntâlnirii de aseară, romii și-au reamintit de vechile neînțelegeri și s-au luat la bătaie. 

Persoanele implicate în conflict au fost identificate de polițiști și conduse la sediul poliției pentru audieri. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și distrugere, iar cercetările sunt  continuate pentru stabilirea situației de fapt, urmând a fi luate măsurile legale care se impun”, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.

Foto: arhivă

 

Adauga comentariu