Săptămâna viitoare începe demolarea clădirilor fostei unități militare de la Aeroportul Craiova, pentru construcția noului terminal

Toate construcțiile aflate pe amplasamentul fostei unități militare de la Aeroportul Craiova vor fi demolate. Lucrările vor începe săptămâna viitoare și sunt premergătoare celor pentru implementarea proiectului de peste 97 milioane de euro pentru „Extinderea și modernizarea Aeroportului Internațional Craiova“. Fondurile, provenind de la UE, sunt pentru lucrări complexe, care prevăd 21 de obiective de investiții, cel mai important fiind construirea unui nou terminal de pasageri, o clădire cu subsol, parter și etaj, cumulând o suprafață desfășurată de 27.547 mp, cu o capacitate de procesare de 1.933.186 de călători pe an. Proiectul cuprinde o nouă platformă de îmbarcare-debarcare, a uneia pentru degivrarea aeronavelor, precum și a 2 căi suplimentare de rulare. De asemenea, va fi amenajată o parcare auto cu o capacitate de peste 270 de locuri și va fi asigurată dotarea cu utilaje aeroportuare, echipamente și sisteme de control.

Revenind la demolări, potrivit vicepreședintelui CJ Dolj, Mihai Neațu, licitația pentru curățarea terenului, care are o suprafață de peste 40 de hectare, a fost atribuită și începe execuția.

Săptămâna viitoare o să înceapă munca efectiv. Vom rade toată partea unde era unitatea militară, de la Aeroport până la Centură, toată zona unde a crescut o așa-zisă pădurice și e foarte multă vegetatie spontană. Acolo sunt circa 30-40 de clădiri mari, pe care le demolăm, pentru că e terenul pe care se va construi noul terminal, cel de 97 de milioane de euro”, a precizat Mihai Neațu, penrtu Ziarul de Craiova.

Încep lucrările și la o nouă parcare în fața Aeroportului. Amenajarea, întârziată de execuția terminalului ”Plecări”

De curând, CJ Dolj a obținut autorizație de construire (AC) și pentru amenajarea unei noi parcări în partea din față a Aeroportului, către Craiova, pe un teren viran de circa 7200 mp. Acolo urmează să fie realizate 181 de locuri pentru autoturisme, dintre care 19 destinate autoturismelor electrice, 2 locuri pentru persoane cu dizabilităţi, 4 locuri pentru autocare și 4 pentru microbuze. Deși toate documentele sunt gata, reprezentanții CJ Dolj susțin că lucrările nu vor începe acum din cauza celor la Terminalul ”Plecări”, care sunt în întârziere.

În momentul  de față avem și licitația gata și autorizația de construire, însă nu vom da ordinul de începere a lucrărilor, pentru că vrem ca mai întâi să finalizeze terminalul plecări. Din cauza șantierului deja existent acolo, nu vrem să turnăm asfalt și să începem amenajare, pentru că riscăm să stricăm treaba. Terminalul ar trebui să fie gata în circa 3 luni, trei luni și jumătate. Firma care execută construcția are întârzieri, sunt deja pe penalități”, a declarat vicepreședintele CJ Dolj, Mihai Neațu.

Conform AC pentru amenajarea parcării valoarea lucrărilor este de 1.487.634,63 lei. ”Cu siguranță valoarea va fi mult mai mare. La momentul atribuirii licitației, prețurile materialelor de constrcuție, ale carburanților, erau mai mici decât cele din prezent”, a mai precizat Neațu.

 

Adauga comentariu