Șase, cinci, v-a luat Locala!

Polițiștii locali au depistat un alt cetățean, din Terpezița, care încerca să arunce pe Strada Dobrogea din Craiova mai mulți saci cu moloz. Potrivit agenților de la locală, mașina care era înregistrată pe o firmă, SC Greenfield Project Service, a fost confiscată ulterior de comisarii Gărzii de Mediu Dolj, care au fost anunțați, conform protocolului, de acest caz. Până acum, Poliția Locală Craiova a identificat și imobilizat șase autovehicule cu care se transportau deșeuri, între care autoutilitare, microbuze și camioane - și cinci căruțe pe mai multe străzi din Craiova: str. Nicolae Bălcescu, Calea București, str. Nicolae Iorga, str. Prelungirea Bechetului, Centrul Vechi, str. Dobrogea, str. Maria Zaharia, Str. Bărăganului

Toate sancțiunile aplicate până acum de Garda de Mediu Dolj au constat în amezi, la valoarea maximă de 15.000 de lei, și măsura accesorie de confiscare a mașinii cu care s-a săvârșit contravenția. Totodată, vinovații au suportat și contravaloarea operațiunilor de degajare și salubrizare a terenurilor, făcute de SC Salubritate Craiova.

Reamintim că persoanele care vor să elimine deșeurile provenite din construcții, reamenajări și demolări în mod legal, trebuie să solicite în scris colectarea molozului la Salubritate SRL Craiova, singurul operator autorizat pentru operațiunile complete de eliminare a deșeurilor (colectare, transport, depozitare), fie la sediul societății, din strada Brestei nr. 129A, fie prin e-mail la adresele craiovacurata@yahoo.com sau office@salubritate-craiova.ro.

Cererea trebuie să conțină numele beneficiarului, adresa de unde va fi colectată cantitatea, precum și un număr de telefon la care beneficiarul poate fi contactat. În cazul în care molozul provine din lucrări care au necesitat autorizare și pentru care a fost încheiat un contract de colectare a molozului, cererea va fi însoțită de factura și chitanța cu care a fost achitată cantitatea minimă estimată. Tariful este de 256,2 lei pe metrul cub.

”După înregistrarea cererii, un reprezentant al SC Salubritate Craiova SRL va merge la fața locului pentru estimarea cantității de moloz existentă în locație, îi va comunica beneficiarului cantitatea și cât trebuie să achite. Ulterior, beneficiarul va fi contactat pentru emiterea facturii, pe care o va achita într-unul dintre conturile de pe factură, fie la sediul SC Salubritate Craiova SRL, fie prin transfer bancar. După ce beneficiarul a făcut dovada plății, molozul va fi colectat din locație folosindu-se un încărcător și un utilaj pentru transport. Deșeurile provenite din construcții, demolări sau reamenajări sunt transportate la un operator autorizat pentru valorificarea acestor deșeuri”, precizează reprezentanții Primăriei Craiova. 

Numărul de telefon la care craiovenii pot suna pentru informații este 0251/414660, interior 106.

Pe de altă parte, cei care vor doar să transporte molozul trebuie sa apeleze la un operator autorizat în acest sens de către Agentța Județeană de Mediu.

Adauga comentariu