Satul în care nu există medic, școli, grădinițe și toate drumurile sunt de pământ, pline de cratere. 200 de suflete sunt ignorate de autoritățile locale care tot ce știu este să ia la mișto jurnaliștii

Satul Foișor este localitate componentă a comunei Drănic din Dolj. Satul este legat de orașul Segarcea prin drumul comunal DC48 și are o lungime totală de 10 km, o distanță făcută în cel puțin 20 de minute, cu greu cu o mașină de teren.


Fâșia de pământ, pentru că numai drum nu poate fi numita, este plina de gropi și denivelări. Odată ajunși în localitate te întâmpină oamenii care vor sa-ți spună durerile și nemulțumirile lor.


"Nu avem drum domnișoară, de când ne știm avem fășia asta de pământ. Nu prea ieșim din sat că nu avem cu ce. Vai de mama noastră. Scoală nu avem, nici grădiniță, ducem copii la 10 km de sat în altă localitate. Vai de noi", a declarat unul dintre sateni.


"Medic nu avem, Doamne ferește să pățim ceva că aici murim. Ambulanță nu ajunge la noi, iarna sunt nămeții cât casa, rămânem blocați. E rău", a mai adaugat o localnica.


Am mers mai departe și am pus câteva întrebări mai departe primarului comunei Drănic, cel responsabil de bunastarea localnicilor cărora le cere voturi. Ne-am lovit de o ignoranță dusă spre lipsa bunului simț. Edilul ne-a luat la mișto pe noi și toate problemele pe care i le-am expus, unele reale de altfel.

R: Am fost întâmplator, drumurile sunt toate de pământ
PRIMAR: pai dumneavoastra de ce ati fost până acolo dacă nu au drumuri?
R: au drumuri dar sunt de pământ și pline de gropi, noi am ajuns acolo doar cu mașină de teren, pentru o mașină mică drumul pare impracticabil.
PRIMAR: si ati ramas impotmolita și nu v-a scos nimeni sau cum? depinde cat de micuta aveti masina.
R: bun, de ce nu aveti medic in sat, scoli nu, gradinite nu?
PRIMAR: nu mai sunt copii si am inchis scoala
R: pai inteleg de la oamenii de aici ca isi duc copii la 10 km de Foisor, deci sunt copii. 
PRIMAR: Se mai duc 2 sau 3 copii. Inspectoratul a inchis scoala. Bun, ce vreti sa va mai spun
R: de ce nu au medic in sat?
PRIMAR: sunt doi medici, unul la Dranic și altul la Padea. Medicii sunt nemultumit de pacienti, mai sunt 200 de persoane in sat nu poate exista un medic doar pentru satul Foisor. Alta intrebare.
R: ce investitii ati facut in drum in ultimii ani?
PRIMAR: nicio investitie.


În momentul în care a depășit limita limita bunului simt și i s-a comunicat că apelul este înregistrat, domnului primar i-a scăzut brusc încrederea în el, a închis telefonul și nu a mai răspuns.
Să îi aducem aminte edilului local că el se plimba cu o masina de teren pe drumurile despre care spune ca sunt practicabile pentru orice mijloc de transport.

 


Adauga comentariu