Scandal la examenul de admitere în Barou. Candidații acuză organizatorii de proastă desfășurare, greșeli în exprimare, depășirea doctrine și practicii judiciare. Contestațiile au curs în valuri

Pe 31 august 2018 Uniunea Națională a Barourilor din România și Institutul Național de Pregătire și Perfecționare a Avocaților au organizat examenul de admitere î n Barou.

S-au prezentat candidații, 3000 la nivel național, 60 la număr din Dolj. În jur de 1000 de lei este taxa de înscriere la aceste examen. Au venit subiectele, candidații le-au studiat și de aici au început nedumeririle.

"Examenul pe latura de organizare si desfasurare s-a dovedit un real esec, in ciuda faptului ca in Bucuresti in intervalul orar in care acest examen se desfasura, se inregistrau circa 33 de grade, organizatorii nu au convenit sa porneasca aerul conditionat in salile de examen, iar ca masura sa fie completa, candidatii au fost “hidratati” cu apa plata la temperatura ceaiului, ca puterea de concentrare sa fie in maximul operat. La ora 09:00 au venit subiectele din cadrul examenului, unde la o prima citire am avut senzatia ca au fost elaborate de catre cei din actuala guvernare si nicidecum de catre avocati/profesori universitari cu un minim de 10 ani de experianta, greseli mari in exprimare, depasirea doctrinei si a practicii judiciare, intrepretare trunchiata, un fel de alba neagra in speta unui examen caruia ise contureaza in mod fortat termenul de sanse egale. Ne lovim de un “zid” si nu din cadere ci din viteza ambitiei noastre de a profesa o meserie echitabila.", a declarat Madalin Chipirlin, candidat.

Și nu este singurul candidat care a semnalat nereguli în organizarea acestui examen. Pe grupul candidaților din Dolj, mulți și-au exprimat nemulțumirile.

Poza

În urma examenului, au fost depuse nu mai puțin de 350 de contestații. După contestații, organizatorii au modificat baremul de corectare,astfel că foarte mulți candidați au picat. Modificarea baremului a produs schimbarea a doar patru grille, în condițiile în care ar fi fost de modificat vreo 20, spun candidații. Mai mult decât atât, modificarea baremului ar fi fost făcută fără o argumentare.

Până în acest moment reprezentanții Institutului Național de Pregătire și Perfecționare a Avocaților nu a oferit un punct de vedere official referitor la aceste numulțumiri ale candidaților.

Nu este prima dată când examenul de intrare în Barou înregistrează deficiențe. Anul trecut s-a întâmplat la fel.

Adauga comentariu