Scandalul în care este implicat Radu Tudor cu ONG-ul Eurocomunicare are un dedesubt puturos: incompatibilitatea acoperitei Alina Bârgăoanu

Dulcea ca mierea e banul Patriei!

Puțin context pentru următorul context

Vremurile în care trustul Intact era un monolit și toți realizatorii, angajații și patronatul luptau împreună împotriva Statului Paralel, au apus de câțiva ani. Varanul Dan Voiculescu e foarte bătrân și asta se simte.

A predat managementul Antena TV Group SA Cameliei Voiculescu, fiica sa, acțiunea fiind luată la mișto de greii trustului care acuzau lipsa ei de experiență și că va vulnerabiliza întregul trust media.

Din 2016, de când a preluat cu sora ei majoritatea în Intact, Camelia Voiculescu s-a descurcat excelent din punct de vedere financiar. Adică, din 2016, Antena TV Group, sub conducerea Cameliei Voiculescu, a marcat profituri nemaivăzute din 2000 până în 2016. În 4 ani de șefie la timona Antenei, fetele lui Voiculescu au făcut profit cumulat de 82 MILIOANE de euro! În 2020, anul pandemiei, Camelia a „produs” un profit istoric de 34 de milioane de euro!

Antena 3 însă a cam strănutat în anul pandemic. Cifra de afaceri a Antenei 3 a scăzut drastic pe 2020 la 16 587 221 euro (de la 21,1 milioane pe 2019), chiar dacă profitul s-a menținut la 2 944 094 euro, ușor pe urcare.

Astăzi, „partea civilă” a trustului Intact (ne referim la Antena 1 și Antena Star) e măcinată de războaie interne. Inserția de proteviști răspopiți a dus la lupte intestine care și-au pus amprenta serios asupra audiențelor și producțiilor. Partea de online, TV și ziare, este în cădere liberă. Dar e doar o parte a reformei dorite de Camelia Voiculescu care a preluat un trust osificat ce nu mai asculta de nicio comandă.

Antena 1 devenise un TVR privat în care șoferii erau mai tari ca șefii. Cu scandaluri și eliminări, lucrurile s-au așezat pe făgașul imaginat de cea mai puternică femeie din mass-media. Camelia Voiculescu mai are puțin și va conduce fără probleme peste regatul civil al trustului.

Pentru a rula fin peste întreaga împărăție media, Camelia Voiculescu mai are însă un hop.

Antena 3 nu va mai fi aici

Brațul armat al trustului, ne referim la Antena 3, a devenit un soi de unitate militară cu mai multe divizii, fiecare serviciu secret din România butonând, cu rare excepții, câte un tronson orar sau un realizator. Nu e numai despre acoperitul Radu Tudor, e vorba despre o grămadă de oameni plantați de Servicii în Antena 3.

Se poate spune că Varanul nu mai conduce Antena 3, dar tot la fel de bine se poate spune că nici Gâdea nu mai are forța totală pentru a conduce colosul media. Nu a fost izolat pe față, dar a fost pus cu botul pe labe de consiliul de administrație al Antenei 3, al cărui președinte este. El este la dispoziția Cameliei Voiculescu și implementează noile direcții de „spălare” a brandului A3, „spălare” prezentată drept „noua poziționare”.

Mihai Gâdea plătește tribut unei anumite permisivități editoriale care a făcut ca brandul să se dilueze pas cu pas. I-a permis lui Adrian Ursu să negocieze cu PSD un post de europarlamentar pentru nevastă-sa, Carmen Avram, lucru care este la fel de penibil precum situația familială a soților Buble-Tușa, unde soțul, Iosif, este patron la un ziar politic online, iar nevasta, Diana Tușa, este parlamentar PSD – modelul clasic de oportunism: a fost secretara unui liberal și a ajuns să se ocupe de Departamentul de Comunicare la PSD.

Printre altele, Gâdea a permis, ba chiar nu a făcut nimic ca să îl împiedice pe Răzvan Dumitrescu sa plece pentru 2 ani la Cluj-Napoca la un post mai mic de televiziune, deși Dumitrescu era și este cel mai bun realizator de talk show din Antena 3 și unul dintre cei mai buni din România.

Gâdea a fost nevoit să accepte înlocuirea lui Adrian Ursu cu Sabina Iosub care, din postura de director de programe, a introdus seara pe Antena 3 un format pe „stil CNN” care este mai mult decât penibil și care pierde audiență prețioasă.

În fine, și asta e cel mai mare reproș care i s-ar putea adresa lui Gâdea, si anume faptul că a transformat Antena 3 într-un Bichon Maltez, cedând discursul anti-stat paralel, anti-sistem, anti-putere postului Realitatea Plus, care a ajuns să gestioneze săptămânal subiecte mult mai puternice și mai serioase decât Antena 3, ba chiar a reușit să bată Antena 3 la audiențe, pe unele tronsoane.

Doar că trebuie să știți tot adevărul. Nu Gâdea e de vină că A3 s-a molicit, el a fost obligat de acționari să accepte noua „realitate”.

VREI SĂ ȘTII DE CE? CITEȘTE continuarea pe strictsecret.ro.

Adauga comentariu