SCJU Craiova: Pacienți veniți la programarea pentru control, la Ortopedie, lăsați la ușă fără explicații. Medicul figura prezent, dar lipsea

Mai mulți pacienți care fuseseră programați pentru control pe Secția Ortopedie și Traumotologie, la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Craiova, săptămâna trecută, au aflat, după mai bine de trei ore de așteptare, că stau degeaba în fața Cabinetului 14. Medicul care urma să îi vadă nu a apărut. Una dintre paciente, victimă a unui accident de circulație petrecut pe o trecere de pietoni din Cartierul 1 Mai, la mijlocul lunii trecute, a fost adusă de familie cu o ambulanță privată, contra-cost, ca să ajungă la consultația post-externare. După ce au așteptat și au tot așteptat, aparținătorii spun că au mers la biroul de programări, unde li s-a spus că medicul figura ca fiind la serviciu. Totuși, în fața cabinetului, o asistentă le-a spus că medicul este în concediu.

Unul dintre aparținători a contactat Ziarul de Craiova și a povestit situația cu care s-a confruntat.

”(Pacienta n.r.) Era programată pentru control, dar programarea nu a bătut cu programul doctorului, care era în concediu. Am stat circa trei ore la ușă. Am încercat la medicul care era la cabinetul alăturat, ne-au zis să așteptăm, dar erau și acolo pacienți la rând, și între timp s-a terminat programul. Nu știu cum se fac programările aici. Soacrei mele trebuia să îi dea gipsul jos. După ce că am plătit o salvare particulară, pentru că era pe targă, am intrat și în haosul ăsta. Am mers la biroul unde se fac programările, ca să întrebăm ce se întâmplă și ne-au arătat Registrul și că medicul Arsene Marius apărea că e la serviciu, nu că ar fi în concediu. La ușa cabinetului, a venit o asistentă și ne-a certat, că de ce stăm acolo, de ce ne-a programat, că doctorul e în concediu. Pur și simplu, o situație de noaptea minții! Nu era nimeni de plăcere acolo, erau oameni cu mâini și picioare rupte. Ulterior am făcut altă programare, am rezolvat între timp, dar nu am vrut să lăsăm lucrurile așa, fiindcă e bătaie de joc”, ne-a povestit aparținătorul femeii. 

Deși am insistat să obținem un punct de vedere din partea Spitalului de Urgență Craiova, care, prin purtătorul de cuvânt, ne-a transmis că va verifica cele semnalate de pacienți, până la publicarea acestui articol nu am primit niciun răspuns.

Sursa foto: SCJU Craiova (fotografie simbol)

Adauga comentariu