Se construiește un supermarket, pe 10.000 mp, peste drum de CET Craiova II

Un nou centru comercial va fi construit pe un teren de peste 15.000 mp, situat pe Str. Bariera Vâlcii, la nr. 164, vizavi de Sucursala CET Craiova II și lângă Penitenciarul pentru Minori și Tineri. Momentan, pe el există opt corpuri de clădire și anexe, între care locuințe, un bar cu tereasă, însă în locul lor, pe o suprafață de 10.875 mp, va fi amenajată clădirea supermarket-ului, cu regim de înălțime P, în care se vor comercializa produse alimentare si nealimentare în regim retail. Amprenta la sol a magazinului va avea 2.365 mp, iar suprafața pavajelor carosabile, pietonale și platformele specifice amenajate pentru investitie vor ocupa alți 5.022 mp, pe care se vor amenaja și 129 locuri de parcare pentru autovehicule, între care 13 vor fi pentru maşini electrice, iar 6 pentru persoane cu dizabilităţi). Pe alți 3.329 mp va fi spațiu verde. Autorizația de construire (AC) a fost emisă de Primăria Craiova săptămâna trecută.

Investitorul estimează că suma necesară pentru demolarea construcțiilor se va ridica la circa 472.000 lei, iar lucrările pentru amenajarea supermarket-ului la aproximativ 8.500.000 lei. Conform AC, durata de execuţie a lucrărilor este de 24 luni, de la data începerii efective a lucrărilor. 

Amplasarea, la artere de tranzit, a unui centru comercial cu mărfuri alimentare şi nealimentare de uz casnic este binevenită şi nu contravine funcţiunilor complementare admise. Avantajele realizării unui supermarket în această zonă constau în asigurarea accesului populației din zonă dar și cei aflati în tranzit la o funcțiune comercială, care îndeplinește standarde sigure de confort și calitate”, se arată în documenele depuse de investitor pentru obținerea autorizațiilor de construire.

Suprafața de circa 15.000 mp, rezultată în urma alipirii mai multor terenuri, proprietate a investitorului, SC Elco SRL din Craiova, se întinde de la nr. 164 până lângă Penitenciarul pentru Minori, este intravilan, iar destinatie după PUZ  este de zonă mixtă de locuințe - instituții și servicii publice.

Investitorul face și un sens giratoriu

Societatea a solicitat, anul trecut, și un certificat de urbanism pentru construirea unui sens giratoriu pe Strada Bariera Vâlcii în zona supermarket-ului. Conform documentului, «solicitarea in vederea emiterii autorizatiei de construire pentru realizarea sensului giratoriu se va face numai dupa obtinerea Autorizatiei de Construire pentru obiectivul: "desfiintare constructii existente, construire imobil P cu functiunea de magazin retail, amenajari exterioare in incinta, accese auto si pietonale, racorduri la drumurile publice, imprejmuire teren, amplasare semnale publicitare, put forat pentru irigare spatii verzi, organizare de santier". Lucrarile se vor putea executa numai dupa Receptia finala a lucrarilor de modernizare - Str. Bariera Vilcii strada ce a fost reabilitata din fonduri europene .La faza de AC se vor evidentia numarul si pozitia locurilor de parcare din parcarea publica existenta ce vor fi afectate de realizarea sensului giratoriu.Se vor asigura cu caracter public un numar echivalent de locuri de parcare pe terenul aferent hipermarchetului ce se vor prezenta la faza obtinerii AC pentru hipermarchet».

 

Adauga comentariu