Se încheie ”era” Ion Prioteasa la șefia Consiliului Județean Dolj

Președinte al Consiliului Județean Dolj din 2004, Ion Prioteasa, în vârstă de 70 de ani, va mai conduce instituția până la validarea rezultatelor alegerilor locale din 27 septembrie, bifând, astfel, patru mandate consecutive. Prioteasa, catalogat de mass-media drept ”baron local” de Dolj, adulat de unii, contestat de alții, a anuțat în această vară că nu va mai candida pentru un nou mandat, în urma unei decizii a partidului, de a veni cu un candidat nou. Astăzi, Prioteasa a condus ultima ședință de consiliu județean.

Șeful CJ Dolj a primit la ședința din această lună - ultima pe care a prezidat-o -, din partea consilierilor, o plachetă de recunoaștere a muncii depuse în cadrul instituției. De-a lungul timpului, relația acestuia cu aleșii județenii a fost una foarte bună, indiferent de partidele politice de la care au provenit.

Am fost emoționat să conduc ultima ședință în calitate de președinte al Consiliului Județean Dolj, după patru mandate în care am reușit, alături de toți aleșii care au activat în acești 16 ani, să îmbunătățim semnificativ județul. Mulțumesc și echipei inimoase de profesioniști desăvârșiți de la Consiliul Județean, un colectiv de salariați cu care, sunt convins, multe instituții s-ar mândri. Vreau să le mulțumesc tuturor colaboratorilor cu care am avut onoarea să lucrez în tot acest timp – primari, parlamentari, membri ai Guvernului, europarlamentari, directori ai unităților subordonate Consiliului Județean sau reprezentanți ai mass-media. Totodată, le mulțumesc consilierilor județeni care mi-au oferit o plachetă în semn de recunoaștere a activității pe care am depus-o în beneficiul comunităților doljene în ultimii 16 ani, un gest care înseamnă foarte mult pentru mine”, a fost mesajul șefului administrației județene, Ion Prioteasa. 

Pe lângă mesajul de mulțumire pe care l-a adresat colegilor din instituție, acesta s-a fotografiat și alături de consilierii județeni și angajații consiliului.

Printre cele mai apreciate investiții derulate de CJ Dolj sub conducerea sa se numără cele de la Aeroportul din Craiova, Muzeul de Artă și Muzeul Olteniei și noua Clinică de Cardiologie de la Spitalul de Urgență din Craiova. La capătul celălalt, Masteplanul de Deșeuri  de care vorbea de mai bine de 10 ani nu este nici în prezent finalizat.

De-a lungul vremii, Prioteasa și-a consolidat imaginea de lider popular, numele lui fiind cunoscut în toate satele Doljului, dată fiind și longevitatea sa la cârma județului. 

În altă ordine de idei, Ion Prioteasa a avut și confruntări cu procurorii DNA. În 2013, oamenii legii l-au acuzat pe președintele CJ Dolj că ar fi atribuit, în mod ilegal, mai multe contracte de utilităţi publice unor firme. Anchetatorii au ridicat documente din instituției cu ajutorul unui camion. A fost pus sub urmărire penală pentru luare de mită şi abuz în serviciu. 

Adauga comentariu