Se strâng gunoaiele aruncate de-a lungul canalului colector din Craiova. Apel către autorități și cetățeni să stopeze fenomenul

Timp de trei zile, angajații Administrației Bazinale de Apă (ABA) ”Jiu” vor strânge tonele de gunoi aruncat necontrolat pe pârâul Craiovița (canalul colector) zona Popoveni – Aerodorm. Reprezentanții ABA ”Jiu” fac apel la cetățeni să nu mai arunce deșeurile în afara zonelor special amenajate, iar la celelalte instituții să găsească împreună soluții ca să oprească fenomenul.

Acțiunea de ecologizare începe astăzi, de la ora 10.

Igienizarea se va desfășura pe parcurul a trei zile, având în vedere volumul foarte mare de deșeuri aruncate necontrolat în această zonă. Este o acțiune amplă, e nevoie de multă muncă, e nevoie ca toate instituțiile să se implice și nu numai. Facem apel către oameni să participe la demersurile noatre de ecologizare și să nu mai arunce gunoiul pe oriunde. Sperăm să reușim să strângem tot ceea ce s-a aruncat”, spune purtătorul de cuvânt al ABA ”Jiu”, Camelia Bărbuțu.

Fenomenul depozitelor de deșeuri necontrolate este extrem de agresiv la nivelul Craiovei, ca și în restul județului. Autoritățile încercă să-l țină în frâu, însă fac față cu greu având în vedere că la scurtă vreme, în locurile proaspăt curățate apar iar gunoaie. Numai ABA ”Jiu” a organizat zeci de acțiuni anul acesta, dar se pare că nu este suficient. Din păcate, simțul civic al unora dintre cetățeni nu-l poate egala pe cel al dezinteresului celor mulți, iar lupta cu gunoaiele este, deocamdată, o luptă cu morile de vânt.

 

 

 

Adauga comentariu