Se va moderniza una dintre arterele importante ale Doljului. Cât va costa reabilitarea unuia dintre cele mai proaste drumuri din judet

Un singur proiect, doua contracte importante au fost semnate de reprezentanții județeni, ambele cu o valoare totala de aproape 50 de milioane de euro.

Proiectul era așteptat de mult de doljeni și se refera la modernizarea integrala a drumului județean Giurgita-Bailesti-Plenita pana la limita cu județul Mehedinți. Reabilitarea a fost împărțită în doua tronsoane pentru ca lucrurile sa meargă mai rapid. 

Vorbim de o lungime totala de aproximativ 70 km, iar banii vin prin POR. 

"In momentul în care au fost alocați bani în vederea finanțării proiectelor importante pentru SUERD, noi am fost destul de rezervați cu privire la faptul că vom putea obține toate fondurile necesare. De aceea am și fracționat acest drum, lung de 70 de kilometri, în speranța că vom reuși să implementăm măcar unul dintre cele două demersuri ale noastre. Iată însă că avem această șansă de a pune în operă întreaga lucrare – modernizarea unui drum care traversează șase comune și municipiul Băilești. Este una dintre arterele importante ale Doljului; este unul dintre cele 46 de drumuri ale rețelei de transport rutier pe care o gestionează Consiliul Județean, o rețea care măsoară peste 1.100 de kilometri. Doresc să subliniez faptul că vorbim despre semnarea celui de-al 12-lea și a celui de-al 13-lea contract cu fonduri europene al CJ Dolj", a declarat Ion Prioteasa, președinte CJ Dolj.

Pana în aceste moment Consiliul Județean Dolj a obținut finanțări nerambursabile în valoare de 190 de milioane de euro.

Drumul județean care pleacă din Giurgița, trece prin localitățile Urzicuța, Afumați, Băilești, Moțăței, Unirea și Plenița, ajungând până la limita județului Mehedinți, avea nevoie urgenta de reabilitare pentru ca este un traseu plin de gropi și periculos pentru șoferi.

Cele două proiecte depuse de Consiliul Județean Dolj în cadrul POR, ale căror contracte de finanțare au fost semnate luni, prevăd: „Modernizarea DJ 561A Giurgiţa (DJ 561) – Urzica Mare – Urzicuţa – Afumaţi – Boureni – Băileşti – Balasan – Moţăţei Gară – Moţăţei (intersecţie DN 56), tronson 1 – km 0+000 - 41+474“ (având o valoare totală de 27,7 milioane de euro) și „Modernizarea DJ 561A Moțăței (intersecție DN 56) – Dobridor – Unirea – Plenița – Limita Jud. Mehedinți, tronson 2 – km 41+741 - 72+237“ (cu o valoare totală de 19,8 milioane de euro).

Adauga comentariu