Șeful de gardă din Urgență, din cazul medicului ortoped Mercuț, lămurește situația. “Noi, cei de gardă am fost alături de ei și ne-am făcut meseria, ca de fiecare dată. Atât cât putem.”

Alin Macovei, medic șef de gardă, care a fost în Urgență în seara când doctorul ortoped Cornel Mercuț a fost adus, a ținut să lămurească situația. Soția lui Cornel Mercuț, medic ortoped de 25 de ani la SJU Craiova, printr-o postare, a povestit că cei care se aflau în Urgență, doctori prieteni sotului ei, au dat dovada de lipsa de empatie.

 

“De asemenea, am constatat lipsa de empatie a colegilor care stiau ca terapia care ii putea salva viata se face la Slatina si nu au spus”, a precizat Georgeta Mercuț, medic oftalmolog la Spitalul Militar din Craiova, soția medicului ortoped.

 

Medicul Alin Macovei a povestit cum a decurs intregul incident. 

 

“Dragi prieteni, fiindcă în situația neplacută de altfel de mai jos s-a vorbit despre "incompetență" și "lipsă de empatie" mi se pare firesc să fie cunoscut punctul de vedere al medicilor de gardă din acea seară, din Urgență. Imediat ce am fost informat, în calitate de medic șef de gardă, de prezența domnului doctor în resuscitare, am evaluat împreună cu colega mea, dr Denisa Bălă, starea clinică și statusul neurologic al pacientului. Am solicitat prezența în UPU a medicului neurolog de gardă, dr. Enculescu și a doamnei dr Anda Ungureanu, medic cardiolog de gardă, care au răspuns prompt solicitării. S-a demarat terapia hipotensoare, efectuându-se și examenul tomografic la "Prima Medical" știut fiind că tomograful spitalului este defect. Împreună cu medicul șef UPU am analizat cele două variante de a se efectua tromboliză pacientului : Sp Universitar București și Spitalul Slatina. Datorită faptului că exista limita de timp impusă de tromboliză am decis să fie trimis echipajul SMURD la Slatina, îndată ce a sosit rezultatul examenului tomografic. S-a continuat evaluarea neurologică, cardiologică și tratamenul hipotensor necesar trombolizei. Echipajul SMURD a "zburat" literalmente la Slatina pentru a se încadra în timp”, a precizat acesta.

 

Victima a suferit un accident vascular cerebral și a fost trimis la Slatina cu SMURD-ul și un echipaj medical, unde i s-a aplicat tratamentul necesar. Barbatul a fost salvat de medicii slatineni.

Adauga comentariu