Șeful IPJ Dolj stă cu chirie într-un bloc al interlopului ”Rechinul”, ridicat cu bani proveniţi din infracţiuni de tip „skimming” comise în Mexic

Comisarul şef Ivan Georgel Cristian, împuternicit la comanda IPJ Dolj, după a treia schimbare la conducerea inspectoratului în decurs de numai un an, venit de la Direcţia de Ordine Publică (DOP) București, locuiește la Craiova într-un imobil aparţinând interlopului „Rechinul”, un „rege” al bancomatelor, conform Republica Oltenia. Practic, istoria se repetă, la 15 ani de când fostul comandant al Poliţiei doljene, chestorul Constantin Codiţă a stat, de asemenea, într-un apartament din centrul Craiovei, deținut de celebrul infractor Genică Boerică, „regele TVA-ului”.

Revenind la actualul comandant al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, ziariștii de la Republica Oltenia notează că procurorii DIICOT au arătat că Tudor Florian, zis Rechinul, interlop craiovean, prin reţeaua sa, a trimis în ţară milioane de euro, bani proveniţi din infracţiuni de tip „skimming” comise în Mexic. În Craiova, banii au fost fie îngropaţi în pământ, fie investiţi în piaţa imobiliară, blocurile construite cu banii „Rechinului” fiind la mare căutare.

Într-unul din aceste imobile luxoase, doarme şi comisarul şef Ivan Georgel-Cristian, împuternicit la comanda IPJ Dolj. La fel de bine „dorm” şi alte instituţii ale statului, în ciuda numeroaselor plângeri cu privire la modul haotic şi de multe ori ilegal în care se dezvoltă Craiova din punct de vedere imobiliar”, scrie Republica Oltenia.

Întrebarea este de ce și cum a ajuns comandantul Poliţiei doljene să locuiască într-un apartament dintr-un bloc construit cu banii „Rechinului” și de ce nu a (re)acţionat Direcția Generală de Protecție Internă (DGPI), cea care ar fi trebuit să-l informeze pe comandat cu privire la ”istoria” locuinței pe care a ales-o în perioada cât va sta la șefia IPJ Dolj.

 

Adauga comentariu