Senatorii și deputații de Dolj, certificați drept parlamentari. Patru, în lipsă

Cei 14 senatori și deputați, care au obținut mandate de aleși în Parlamentul României în urma votului din 6 decembrie, și-au primit, astăzi, certificatele de parlamentari. Oficiile au fost făcute de preşedintele Biroului Electoral Judeţean Dolj, judecătorul Cristian Iliescu. Acesta a afirmat că a fost o campanie electorală care s-a desfăşurat fără probleme și ”un proces electoral derulat în foarte bune condiţii, cu implicarea tuturor factorilor de decizie, dar şi prin grija pe care alegătorii au purtat-o ca aceasta să se desfăşoare în condiţii de siguranţă sanitară”. Totodată, acesta le-a adresat rugămintea aleșilor ”să nu uite că sunt reprezentanţii celor ce i-au ales”.

Președintele BEJ Dolj le-a înmânat prima dată certificatele care confirmă obținerea mandatelor senatorilor, apoi deputaților. Patru dintre aleși au lipsit. Nicolae Ciucă (PNL), Laura Vicol (PSD) și Cosmin Durle (PSD) nu au fost prezenți la ceremonie pentru a le ridica personal, iar Cosmin Poteraș a luat certificatul înainte de ora la care era programat evenimentul.

Senatorul PSD Ion Prioteasa, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj în ultimii 16 ani, a afirmat că va merge în Parlament să pună în valoare experienţa dobândită şi va susţine proiectele pentru Dolj indiferent de partidul care le propune.

"Este o onoare pentru noi să fim azi prezenţi aici, să primim certificatele doveditoare de parlamentari şi în acest moment gândurile noastre se îndreaptă către cetăţenii judeţului Dolj cărora le mulţumim că au făcut posibilă trimiterea noastră în Parlamentul României. De asemenea, vă asigurăm că deşi din acest moment suntem denumiţi aleşii neamului, privirea noastră va fi aţintită asupra judeţului Dolj, asupra Olteniei. În ceea ce mă priveşte, după aproape 20 de ani de administraţie publică, merg spre Parlament pentru a pune în valoare cunoştinţele şi experienţa dobândite în această perioadă de timp şi vă asigur că vrem ca vocea cetăţeanului din Dolj să fie mai bine auzită. În Senat, indiferent de problemele de partid, ne vom da mâna pentru binele locuitorilor acestui judeţ", a spus Prioteasa. 

La rândul său, deputatul Ştefan Stoica, preşedintele PNL Dolj, a spus că parlamentarii liberali de la Dolj vor avea ”iniţiative mult dorite de către cetăţeni”.

"Am convingerea că în aceste zile PNL şi USR-PLUS vor da un guvern responsabil care să gestioneze situaţii foarte grele, atât din punct de vedere sanitar, cât şi economic. Şi cu certitudine în Parlament vom avea iniţiative mult dorite de către cetăţeni, cum sunt alegeri din două tururi de scrutin, pentru care Guvernul Orban s-a implicat, pentru că votul  influenţează viaţa unei comunităţi, iar acesta nu trebuie să fie viciat în niciun fel. De asemenea, trebuie scoasă viza de flotant obţinută în preziua alegerilor multe alte iniţiative în folosul cetăţenilor care sunt convins că vor fi susţinute de majoritatea parlamentarilor de Dolj, indiferent de partidul din care fac parte", a spus Stoica.

Adauga comentariu